Εκπαίδευση

23/03/2015 - 10:22

Συμμετοχή του Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Leonardo Da Vinci

Τ

ο Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Leonardo Da Vinci, επιχορηγούμενου από το ΙΚΥ, ολοκλήρωσε τον κύκλο των επισκέψεών του στα κράτη-εταίρους με την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ιρλανδία την περίοδο 08 - 12 Μαρτίου 2015.

 

Η αποστολή αποτελούμενη από τους καθηγητές Βαρουτίδου Αναστασία και Λούκο Αντώνιο, καθώς και από τις μαθήτριες της Β’ Τάξης Κρητικού Ξένια, Λάμπου Μαρία, Τριανταφύλλου Μαρία και Χατζηδέλου Παναγιώτα, επισκέφτηκε την περιοχή Wicklow της Ιρλανδίας, όπου βρίσκεται η έδρα της Ιρλανδικής Επιχείρησης που συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα.

 

Κατά τη διάρκεια της πέμπτης και, τελευταίας διά ζώσης, συνάντησης με τους εταίρους μας έγινε από τις ομάδες των μαθητών (Έλληνες και Ισπανούς) παρουσίαση για τα τελικά συμπεράσματα του προγράμματος Linking Education and Business  και αξιολόγηση της όλης εμπειρία τους. Καθώς στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία εικονικής επιχείρησης τουρισμού που θα αναπτύξει ένα πακέτο περιβαλλοντικό, με βάση την περιπέτεια και τη δράση, οι μαθητές και των δύο χωρών έλαβαν μέρος  σε βιωματικές δραστηριότητες και μπόρεσαν να αποκτήσουν επαφή με υπαίθριες δραστηριότητες παίρνοντας ιδέες για να μπορέσουν να εντάξουν ή να δημιουργήσουν δικές τους υπαίθριες δραστηριότητες στην επιχείρηση τους.

 

Στα πλαίσια των υποχρεώσεών τους οι μαθητές δημιούργησαν σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), προκειμένου να προβάλλουν και να διαφημίσουν την επιχείρησή τους και τις υπηρεσίες που αυτή προσφέρει. Η επιχείρηση του Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής “OMG (Outdoor Meets Greatness) in Lesvos” παρουσιάζει τις προτάσεις της στη σελίδα της στο Facebook στη διεύθυνση https://www.facebook.com/OutdoorMeetsGreatnessinLesvos?fref=ts.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μηθύμνης καθώς και την Ιερά Μητρόπολη Μηθύμνης για τη άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας για οικονομική βοήθεια. Χωρίς την υποστήριξή τους, η συμμετοχή άξιων μαθητών προερχόμενων από οικονομικά αδύναμες οικογένειες δε θα ήταν εφικτή.

 

Η συμμετοχή του Σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, έχει εμπλουτίσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας και έχει διευρύνει τους ορίζοντες, όχι μόνο των συμμετεχόντων, αλλά ολόκληρης της Σχολικής Κοινότητας. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικοί λαοί, διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, φορείς διαφορετικών νοοτροπιών και παραδόσεων, μπορούν με βάση τον αλληλοσεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας, να συνεργαστούν αρμονικά και να παράγουν έργο ποιότητας και ουσίας.

 

Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής

Μοιράσου το άρθρο!