Εκπαίδευση

10/05/2017 - 06:03

Θρίαμβος ΔΑΚΕ στις εκλογές καθηγητών στη Λέσβο

Τ

ην Τρίτη 9 Μαίου  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, των αντιπροσώπων της ΑΔΕΔΥ και των εκπροσώπων στο συνέδριο της ΟΛΜΕ (12-6μ.μ.)

Η εκλογική διαδικάσια ήταν ένας θρίαμβος για τη ΔΑΚΕ Καθηγητών Λέσβου καθώς κατέκτησε και την αυτοδυναμία και διπλασίασε τις έδρες της. Εντυπωσιακές οι απώλειες που είχε η Αυτόνομη Πρωτοβουλία - ΣΥΡΙΖΑ  (έχασε πάνω από 50% της δύναμής της σε σχέση με τις εκλογές του 2015)

Με 52% στις εκλογές της ΕΛΜΕ Λέσβου (9/5/17) η ΔΑΚΕ Καθηγητών καταλαμβάνει 4 από τις 7 έδρες στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως  εξής:
Έγκυρα  558 ψηφοδέλτια. Έλαβαν
ΔΑΚΕ(Ν.Δ) :290 ή  52%,  Αυτόνομη Πρωτοβουλία(ΣΥΡΙΖΑ) : 97 ή  17,4% , ΠΑΜΕ (ΚΚΕ):  96 ή  17,2% ,Αγωνιστική Παρέμβαση (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) 75 ή 13,4%.

 Ο πίνακας με τα αποτελέσματα 2017:

 

Δείτε τα αποτελέσματα του 2013 και 2015:

 

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ της ΕΛΜΕ

ΒΑΡΕΛΤΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (ΔΑΚΕ)

ΚΡΗΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ(ΔΑΚΕ)

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ(ΔΑΚΕ)

ΔΗΣΣΟΣ ΜΙΧΑΗΛ(ΔΑΚΕ)

ΠΕΡΔΙΚΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ (ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ)

ΣΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

ΝΤΟΥΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ)

 

ΓΙΑ ΤΟ 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΟΛΜΕ

ΒΑΡΕΛΤΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (ΔΑΚΕ)

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ(ΔΑΚΕ)

ΚΟΥΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ(ΔΑΚΕ)

ΒΕΤΣΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ)

ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

ΝΤΟΥΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ)

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Λέσβου με ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά όλους τους  συναδέλφους, που με τη ψήφο τους, όχι μόνο την ανέδειξαν πρώτη δύναμη, αλλά της έδωσαν ταυτόχρονα και την απόλυτη πλειοψηφία στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ.

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Λέσβου τονίζει ότι θα ανταποκριθεί με πληρότητα και υπευθυνότητα στα καθήκοντα που της ανέθεσε ο Κλάδος, ειδικά μέσα στην σημερινή συγκυρία, της διάλυσης και υποβάθμισης των πάντων στο χώρο της Παιδείας. 

 

--------------------

 

Ο βουλευτής Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή τη σαρωτική νίκη της ΔΑΚΕ Καθηγητών Λέσβου στις εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Συγχαρητήρια στη Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Λέσβου, η οποία αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με απόλυτη πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, διπλασιάζοντας τις έδρες της.

Πρόκειται για μια σημαντική νίκη με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης των αρχών που διαχρονικά διέπουν την παράταξή μας, τη Νέα Δημοκρατία, έναντι στις αδιέξοδες φιλοκυβερνητικές πολιτικές που υποβαθμίζουν το ρόλο της Παιδείας, αλλά και αναγνώριση του ήθους, της συνέπειας και της εργατικότητας των μελών της.

Συγχαρητήρια και στα μέλη που θα εκπροσωπήσουν την Λέσβο στο 18ο Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε.

Εύχομαι όπως, με υπευθυνότητα, ειλικρίνεια και συνέπεια λόγων και έργων, να συμβάλετε θετικά στην αναβάθμιση της Εκπαίδευσης στα νησιά μας».

 

Μοιράσου το άρθρο!