Εκπαίδευση

26/10/2017 - 13:30

Τι συμβαίνει στο Γυμνάσιο Πέτρας;

yle="text-align: justify;">Το Γυμνάσιο Πέτρας εξακολουθεί μετά και την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών από τη δεύτερη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών να είναι στα αζήτητα και να υπολειτουργεί με άθροισμα ελλείμματος 49 ώρες από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Ένα σχολείο145 μαθητών δεν έχει στελεχωθεί ακόμη, ενώ μπαίνουμε στο Νοέμβριο, με βασικές ειδικότητες όπως Μαθηματικό και Φυσικό και καθηγητές Ειδικής Αγωγής με διαγνωσμένες 25 περιπτώσεις μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το σχολείο μας βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Το περσινό σχολικό έτος (2016-17) για παράδειγμα δεν κατέστη δυνατό το πρόγραμμα να αναπτυχθεί σε 7ωρα και το σχολείο λειτούργησε μόνο με 6ωρα και με την υπερωριακή απασχόληση των καθηγητών του. Το ίδιο σκηνικό ζει και το Γενικό Λύκειο Πέτρας και η κατάσταση επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια.

Θα μας επιτρέψετε λοιπόν να εκφράσουμε την αγωνία αλλά και την αγανάκτησή μας:

  • Για πόσο ακόμη θα πρέπει να συνεχίζεται αυτή απαράδεκτη κατάσταση; Γιατί τόση υποτίμηση στα παιδιά μας; Θα συνέβαινε ποτέ αυτό, και μάλιστα κατ’ επανάληψη, σε ένα σχολείο της Μυτιλήνης;
  • Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου δεν είναι αρμόδια για την ισόρροπη και ισομερή  προσωρινή κατανομή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέχρι την οριστική πλήρωση των κενών με την Γ’ φάση των προσλήψεων;
  • Γιατί δεν προωθείται άμεσα το αίτημα εκπαιδευτικών και γονιών της περιοχής μας για αύξηση των μορίων που δίνουν τα σχολεία της Πέτρας, ώστε να προτιμώνται ως δυσπρόσιτα από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς; Είναι παράλογο στην Καλλονή ο εκπαιδευτικός να παίρνει 7 μόρια και στην Πέτρα 8 (μόνο 1 μόριο παραπάνω!) ενώ στην Άγρα όπου διανύει περίπου ίδιας δυσκολίας δρόμο με την Πέτρα να θεωρείται ότι πηγαίνει σε δυσπρόσιτο σχολείο!
  • Με την ολιγωρία και την αδιαφορία των υπευθύνων τα σχολεία μας οδηγούνται σε μαρασμό, η διαρροή μαθητών προς Καλλονή και Μυτιλήνη είναι σταθερή και η παραπαιδεία θεριεύει!
  • Απαιτούμε αξιοπρεπή εκπαίδευση και ίσες ευκαιρίες  και για τα παιδιά μας, νιώθουμε αγωνία για την καλή λειτουργία του Σχολείου μας τώρα και στο μέλλον! Ζητάμε άμεσα:

 

 

Μαθηματικό (20 ώρες)

Φυσικό (12 ώρες)

Φιλόλογο Ειδικής Αγωγής

Μαθηματικό ή Φυσικό Ειδικής Αγωγής

Καθηγητή Καλλιτεχνικών

Καθηγητή Μουσικό

 

Προτιθέμεθα να γνωστοποιήσουμε το πρόβλημά μας προς κάθε αρμόδιο, τα μέσα ενημέρωσης και τους φορείς.

Αν δεν υπάρξει άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας, σκοπεύουμε να προβούμε σε πιο δυναμικές ενέργειες.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                                                 

ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΤΡΑΣ                                                                    

ΠΕΤΡΑ ΛΕΣΒΟΥ                                                                                         

 

Η επιστολή απευθύνεται: ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ- ΠΕΤΡΑΣ- ΜΗΘΥΜΝΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ Μ.Μ.Ε ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!