Εκπαίδευση

25/03/2012 - 09:27

Βίντεο:Επίσκεψη ΕΠΑΛ Καλλονής στο Αγρόκτημα Αχλαδερής

Οι μαθητές της Β τάξης του Τομέα Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής επισκέφτηκαν το Αγρόκτημα της Αχλαδερής στο πλαίσιο της συνεργασίας που ανέπτυξε το σχολείο με το Κληροδότημα Σημαντήρη.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Αγροκτήματος και ενημερώθηκαν για την ιστορία του Αγροκτήματος, τις δράσεις του αλλά κυρίως για τη διαδικασία της διφασικής παραγωγής ελαιολάδου καταγράφοντας αναλυτικά το κάθε στάδιο με στόχο την προβολή του Αγροκτήματος αλλά και του Λεσβιακού ελαιολάδου μέσω του διαδικτύου.
Το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Αγροκτήματος Αχλαδερής με το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής στο πλαίσιο της εικονικής επιχείρησης Kalloniagrocom είναι η δημιουργία  ενός μπλόγκ( http://achladerifarm.blogspot.com/) για την προβολή του αγροκτήματος και ενός βίντεο πληροφόρησης των καταναλωτών σχετικά με την παραγωγή ελαιολάδου και τα πλεονεκτήματα του λεσβιακού ελαιολάδου ,με αγγλικούς υπότιτλους. Στο τέλος της  εκπαιδευτικής επίσκεψης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα του αγροκτήματος και συζήτησαν θέματα σχετικά με την αγορά του ελαιολάδου με τον κο Πανάγο Κουφέλο ,υπεύθυνο διαχείρισης του Αγροκτήματος Αχλαδερής.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!