Ελλάδα

28/09/2016 - 18:24

Αφαιρέθηκαν δύο μετάλλια από την Πηγή Δεβετζή

Την αφαίρεση δύο μεταλλίων της Πηγής Δεβετζή, από το Παγκόσμιο της Οσάκα και τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, στον απόηχο της υπόθεσης ντόπινγκ της Ελληνίδας πρωταθλήτριας του μήκους.

 
 
Αναλυτικά:
 
Το σοκ για τον ελληνικό αθλητισμό συνεχίζεται, αφού η Πηγή Δεβετζή τιμωρήθηκε για παραβίαση των κανόνων αντι-ντόπινγκ, όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, που την συμπεριέλαβε στη λίστα με τους τιμωρημένους αθλητές. 
 
Η Ελληνίδα τριπλουνίστρια βρέθηκε θετική σε επανελέγχους που έγιναν σε δείγμα που ελήφθη στις 31/8/07, μετά το Παγκόσμιο της Οσάκα, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλα τα αποτελέσματα από τη συγκεκριμένη ημερομηνία, μέχρι τις 30/8/09. 
 
Συνεπώς, αφαιρέθηκαν από την κατοχή της τα δύο χάλκινα μετάλλια που κατέκτησε στο συγκεκριμένο διάστημα, στο Παγκόσμιο της Οσάκα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, ένα χρόνο αργότερα. 
 
Η ουσία για την οποία τιμωρήθηκε ονομάζεται Stanozolol, ενώ της επιβλήθηκε τετραετής αποκλεισμός, έως της 10/11/2019 -που, φυσικά, έχει μικρή σημασία, αφού έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. 
 

Μοιράσου το άρθρο!