Ελλάδα

18/12/2016 - 17:23

Δεν υπάρχουν λόγια... Υπέρβαση! Όσο υπάρχουν άνθρωποι....

trong>Η οικογένεια της 19χρονης Μαρίας Λαντενμπέργκερ επιθυμεί οι δωρεές εις μνήμην της, να δοθούν σε οργανώσεις που βοηθούν τις οικογένειες των προσφύγων.

 
Η κίνηση της οικογένειας Λαντενμπέργκερ έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού ο άντρας που συνελήφθη για τον φόνο της 19χρονης είναι ένας 17χρονος Αφγανός. 
Η 19χρονη Μαρία Λαντενμπέργκερ επέστρεφε με το ποδήλατο της από ένα πάρτι στην Πανεπιστημιούπολη της Φράιμπουργκ όταν έπεσε θύμα βιασμού. Ο δράστης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα οποία επικαλούνται και την ομολογία του, αφού τη βίασε, τη σκότωσε και πέταξε το πτώμα της σε ποτάμι, εκεί όπου τελικά το βρήκαν οι γερμανικές αρχές.
 
Ο ύποπτος, ένας 17χρονος Αφγανός, που συνελήφθη όταν οι αρχές εντόπισαν το DNA του. Ο 17χρονος, μέχρι τη στιγμή της σύλληψης του φιλοξενούνταν από ανάδοχη οικογένεια στην πόλη Φράιμπουργκ.
Ο 17χρονος κατηγορούμενος που είχε φτάσει πέρσι στη Γερμανία, ως ασυνόδευτος ανήλικος, φέρεται να ομολόγησε την επίθεση.
Ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας είναι ο Κλέμενς Λαντενμπέργκερ, δικηγόρος, και δεξί χέρι του επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της Κομισιόν. Ο δικηγόρος, ζητά τώρα την ενίσχυση των προσφύγων αφού, και η ίδια η Μαρία, εργαζόταν ως εθελόντρια σε οργανώσεις που βοηθούσαν τους πρόσφυγες.
 
 
Ο Κλέμενς Λαντενμπέργκερ είπε για την κόρη του:
«Η Μαρία, κάθε μέρα από τα 19 χρόνια που έζησε, ήταν μια ηλιαχτίδα χαράς στην οικογένεια μας και θα μείνει πάντα έτσι. Ευχαριστούμε το Θεό για το δώρο που μας έδωσε και είμαστε σίγουροι ότι είναι μαζί του τώρα».
 
Η κηδεία της κοπέλας έγινε στις Βρυξέλλες, όπου εκτός από συγγενείς και φίλους, παρευρέθηκαν και πολλά στελέχη της Κομισιόν.
 
Η οργάνωση στην οποία θα δοθούν οι δωρεές στη μνήμη της Μαρίας, λέγεται "wide view" και στηρίζει πρόσφυγες και μετανάστες. Παραδίδει μαθήματα, βοηθά τους αιτούντες άσυλο και διαθέτει βιβλιοθήκη για τους πρόσφυγες.
Η δίκη του 17χρονου Αφγανού αναμένεται μέσα στον επόμενο χρόνο.
 
πηγη: CNN.gr

Μοιράσου το άρθρο!