Ελλάδα

22/11/2015 - 11:05

Φιάσκο! Αναβάλλονται οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Μετά από ομόφωνη απόφαση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής, αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, μετά την κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος που είχε ως αποτέλεσμα να μην ανοίξουν οι κάλπες το πρωί της Κυριακής.

 
Την παραίτηση του προέδρου του κόμματος Β. Μεϊμαράκη και του γραμματέα και προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου ζήτησαν τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης. 
 
"Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους. Υπάρχουν υπεύθυνοι, πρέπει να παραιτηθούν. Ασφαλώς ο κ. Παπαμιμίκος έχει ευθύνη και ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει να μας πει τι μέτρα έλαβε για να εγγυηθεί τη διαδικασία", τόνισε χαρακτηριστικά από το Περιστέρι ο κ. Γεωργιάδης.  
 
Ο Κ. Μητσοτάκης πρότεινε τον ορισμό της Μαριέτας Γιαννάκου ως υπηρεσιακής προέδρου του κόμματος.
 
Στη Συγγρού βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα η συζήτηση για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, χωρίς ακόμα να έχει ληφθεί απόφαση.
 
Την αναβολή ζήτησε πρώτος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούσε ότι θα αποσύρει την υποψηφιότητά του. Την άποψη Μεϊμαράκη συμμερίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας εμφανιζόταν πιο διστακτικός, επιρρίπτοντας ευθύνες στο σημερινό πρόεδρο για το διαδικαστικό αδιέξοδο.   
 
Είναι χαρακτηριστικό οτι η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της μηχανοργάνωσης είχε πολλά προβλήματα και δεν ήταν τεχνικά έτοιμη να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία στην ώρα τους, δηλ. στις επτά το πρωί της Κυριακής 22 Νοεμβρίου.
 
Η διαδικασία βρέθηκε στον αέρα, αφού όχι μόνο δεν κατάφερε η εταιρεία να περάσει το λειτουργικό σύστημα στις ταμπλέτες, αλλά απουσιάζουν φορτιστές και χειριστές των μηχανημάτων. Συζητήθηκε μέχρι και το ενδεχόμενο να γίνει χειρόγραφα η εκλογική διαδικασία. 
 
Τα τεχνικά εμπόδια φαίνεται ότι ήταν ανυπέρβλητα, αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει on line σύστημα. Πολλοί ήδη φοβούνται ότι ακόμα και να ξεκινούσε η διαδικασία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταρρεύσει το ηλεκτρονικό σύστημα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας με ότι αυτό σημαίνει για την αξιοπιστία των εκλογών αλλά και το κύρος τους, ενώ σίγουρα θα υπάρξει αμφισβήτηση από τους υποψηφίους. 
 
Αν και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου ανακοίνωση ότι όλα βαίνουν καλώς, εντούτοις έως τα ξημερώματα της Κυριακής, η εταιρεία προσπαθούσε έως τα ξημερώματα να βρει λύση, αφού υπήρχε πρόβλημα λειτουργίας του λογισμικού στους φορητούς υπολογιστές που θα χρησιμοποιηθούν, ενώ έλειπαν ακόμα και φορτιστές.
 
Σε αυτό το κλίμα έως το πρωί της Κυριακής κάποιοι συζητούσαντο σενάριο αναβολής των εκλογών, αν και άλλοι επέμεναν ότι πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία χειρόγραφα, κάτι που αρνείται η νομική υπηρεσία του κόμματος.
 
 
thetoc.gr

Μοιράσου το άρθρο!