Ελλάδα

23/10/2014 - 20:51

Κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος για την υπόθεση χρηματισμού βουλευτών

 
Κατέθεσε ενώπιον του αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος διεξάγει την έρευνα για την υπόθεση εξαγοράς ψήφων στο πλαίσιο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος φέρεται να είπε: «ξέρω πρόσωπα και πράγματα, αλλά δεν μπορώ να τα αποδείξω».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος δεν εστίασε σε κομματικό χώρο ή πολιτικό σχηματισμό, ούτε έδωσε στοιχεία (τόπο - χρόνο) ως προς τον χρηματισμό, αναφέρθηκε όμως σε πιέσεις και υποσχέσεις προς συγκεκριμένους βουλευτές, τους οποίους γνωρίζει.
 
Μετά την κατάθεσή του ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Κατέθεσα τις φωτογραφικές διατάξεις και τροπολογίες με τις οποίες ευνοήθηκαν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι στη συνέχεια ευνόησαν ΜΜΕ με συγκεκριμένες καμπάνιες.
 
Κατέθεσα συγκεκριμένες πιέσεις από τους κρατικούς μηχανισμούς, και ιδίως το ΣΔΟΕ, σε βουλευτές των ΑΝΕΛ. Οι δύο έμειναν και για δύο βουλευτές που έφυγαν χωρίς πολιτική αιτία, αλλά με φήμες ότι βρέθηκαν κάτω από έναν εγκληματικό εκβιασμό.
 
Κατέθεσα και προσωπικά μου στοιχεία για πιέσεις. Μου ζήτησε ο εισαγγελέας στοιχεία για δωροδοκίες. Αν τους είχαμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη θα το είχαμε καταθέσει».
 
Και συμπλήρωσε: «Πρότεινα να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν ασχολήθηκε με αυτές τις τροπολογίες. Πεδίο δόξης λαμπρό να ανοίξουν οι συγκεκριμένες υποθέσεις».
 
 
πηγή: www.tanea.gr
 
 

Μοιράσου το άρθρο!