Ελλάδα

16/04/2015 - 15:07

«Κι άλλοι είχαν πατεράδες. Κι ο Τεμπονέρας είχε πατέρα».

Μ

ε ανάρτηση του στο Facebook ο γιος του δολοφονημένου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, απαντά «στους ευερέθιστους γόνους της δεξιάς», όπως τους ονομάζει με αφορμή τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και την αποφυλάκιση κρατουμένων με αναπηρία άνω του 80%, την οποία κάποιοι θεωρούν «φωτογραφική» για τον Σάββα Ξηρό.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας απαντά και στον Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος επέκρινε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα επειδή εκείνη επισκέφθηκε τον Κουφοντίνα στη φυλακή και δήλωσε στη Βουλή: «Κι άλλοι είχαν πατεράδες. Κι ο Τεμπονέρας είχε πατέρα».

Ο γιός του δολοφονημένου καθηγητή αναφέρεται στο δολοφόνο του πατέρα του Γιάννη Καλαμπόκα, στέλεχος τότε της Ν.Δ. ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά αλλά η ποινή του μειώθηκε στα 17 χρόνια και αποφυλακίστηκε στα 7 χρόνια. Σήμερα, όπως σημειώνει ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Καλαμπόκας εργάζεται ως προϊστάμενος της Εθνικής Τράπεζας σε παράρτημα του Βόλου.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Διονύση Τεμπονέρα:

«Ας μιλήσουμε για τη Δεξιά λοιπόν. Αυτή που όχι μόνο μιλά με τους δολοφόνους αλλά για αυτή που τους ενίσχυσε και υλικά και ηθικά και πολιτικά. Να θυμίσουμε στους ευερέθιστους γόνους της δεξιάς ότι ο δολοφόνος του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα, ο Γιάννης Καλαμπόκας, δικάστηκε στο Βόλο έχοντας ως συνηγόρους υπεράσπισής του τρία κορυφαία ονόματα του τότε νομικού κόσμου, όλους προερχόμενους πολιτικά από το χώρο του κόμματος της Ν.Δ. και συγκεκριμένα τους Απόστολο Ανδρεουλάκο, Κώστα Κωνσταντινίδη (καθηγητής Ποινικού Δικαίου, γνωστός από τη δίκη για το Σκάνδαλο Κοσκωτά όπου συμμετείχε σαν δημόσιος κατήγορος) και Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλο (πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ) καταδικάστηκε πρωτόδικα για φόνο εκ προμελέτης σε ισόβια δεσμά (απόφαση 22-24/93 ΜΟΔ Βόλου), ενώ αργότερα η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια και 3 μήνες (απόφαση 59/94 ΜΟΕ Λάρισας). Αποφυλακίστηκε 7 χρόνια μετά την φυλάκισή του. Σήμερα εργάζεται ως προϊστάμενος της Εθνικής τράπεζας σε παράρτημα του Βόλου. Δικό τους το αίμα, δική τους και η ενοχή! Θα είναι ΠΑΝΤΑ εκεί να θυμίζει στους φασίστες ότι η Αριστερά απολογείται μόνο στον εργαζόμενο λαό και σε κανέναν άλλο!»

 

Πηγή: www.lifo.gr

Μοιράσου το άρθρο!