Ελλάδα

21/10/2016 - 07:13

Μακάβριες εικόνες με παπάδες στη Λαμία

 

27 χρόνια μετά, το Weekend At Bernie’s, ξαναζωντανεύει (τι ειρωνεία!).


Ήταν το 1989 όταν η κωμωδία με τους δύο τύπους που γυρόφερναν το πτώμα του Μπέρνι σαν να ήταν ακόμα ζωντανός (και party animal) έκανε πάταγο.

Και πάνω που λες ότι κάτι τέτοια τα σκαρφίζονται μόνο οι Αμερικάνοι παραγωγοί, έρχεται η Ελληνική Εκκλησία να σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Τι είδαμε λοιπόν στην Λαμία;

 

Σκηνές από άλλη εποχή ή ακόμα καλύτερα από ταινία εποχής εκτυλίχθηκαν στη Λαμία, όπου ιερείς της Εκκλησίας «Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών», γνωστοί ως Παλαιοημερολογίτες περιέφεραν τη σωρό του μητροπολίτη Φθιώτιδος και Θαυμακού Καλλίνικο, όχι σε φέρετρο αλλά στο θρόνο του, όπως προβλέπεται από το τελετουργικό τους για την κηδεία αρχιερέων. Η συγκεκριμένη κίνηση που συνοδεύτηκε από πλούσιο φωτογραφικό υλικό προκάλεσε πρωτοφανή αντίδραση στο διαδίκτυο, μιας και επρόκειτο για μακάβριες εικόνες.

 

Ο μητροπολίτης λοιπόν  Καλλίνικος, γνωστού πλέον και ως Μακαβριότατου, περιφέρεται σαν γιγαντιαία κούκλα εγγαστρίμυθου, να εκτίθεται και γενικά κάνει τους απανταχού νεκρόφιλους να μην μπορούν να συγκρατήσουν το σαλάκι τους με το θέαμα!

Μοιράσου το άρθρο!