Ελλάδα

26/08/2016 - 10:13

Νέος πύρινος εφιάλτης στη Χίο-64χρονη δίνει μάχη για τη ζωή της

yle="text-align: justify;">Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική περιοχή της Χίου, ανάμεσα στα χωριά Σιδηρούντα, Κατάβαση και Μάναγρος. 

 
Μεταξύ των τραυματιών και μία 64χρονη η οποία δίνει μάχη για τη ζωή καθώς όπως είπε η πρόεδρος του νοσοκομείου του νησιού στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ φέρει εγκαύματα σε ποσοστό 70% και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αεροδιακομιδή της στην Αθήνα. Σε σοβαρή κατάσταση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες νοσηλεύεται ακόμη ένας εγκαυματίας.
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού Σταμάτης Κάρμαντζης δήλωσε πως η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Σιδηρούντα με συνέπεια τους έξι τραυματισμούς πολιτών, καθώς παρέμειναν στο χωριό και μάλιστα βγήκαν από τα σπίτια τους. 
 
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το astraparis.gr, η φωτιά προξένησε ζημιές σε μικρό αριθμό κατοικιών στην άκρη του χωριού, ενώ στην έξοδο προς το Λιθί κάηκε ολοσχερώς ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.
 
Στην διαδρομή από τον κόμβο με τον επαρχιακό δρόμο Χίου – Βολισσού έως και την Σιδηρούντα υπάρχουν ακόμα μεμονωμένες αλλά σοβαρές εστίες, οι οποίες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο σε δασικές εκτάσεις και σε καλλιέργειες.
 
Στα άλλα μέτωπα και συγκεκριμένα προς την περιοχή Αψηλές και προς την Βολισσό φαίνεται ότι έχουν περιορισθεί οι φλόγες, χωρίς – ωστόσο – να μπορεί να πει κανείς ότι έχουν τεθεί υπό έλεγχο, αφού παρά την μείωση της έντασης του ανέμου υπάρχουν διάσπαρτες εστίες παντού και μπορεί να δημιουργήσουν νέες μεγάλες εστίες πυρκαγιάς.
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω του μεγάλου μετώπου που κάλυπταν οι φλόγες, πολλά χιλιόμετρα, αλλά και των ισχυρών ανέμων και της νύκτας ήταν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ουσιαστικά, τα μεγάλα μέτωπα έσβηναν μόνα τους, αφού είχαν κατακάψει ό,τι έβρισκαν μπροστά του.
 
πηγή: www.real.gr

Μοιράσου το άρθρο!