Ελλάδα

17/10/2016 - 19:08

Ο μικρός Μπεν σκοτώθηκε σε δυστύχημα την ημέρα της εξαφάνισής του

Το χειρότερο σενάριο είναι τελικά η φρικτή πραγματικότητα. Ο μικρός Μπεν είναι νεκρός. Ο επικεφαλής της Βρετανικής Αστυνομίας, ανακοίνωσε οτι το μικρό αγόρι σκοτώθηκε σε ηλικία 21 μηνών πριν από 25 χρόνια στο αγρόκτημα της Κω.

 
Στο ασφαλές συμπέρασμα οτι ο Μπεν δεν μπορεί να είναι ζωντανός, οδήγησε τις βρετανικες αστυνομικές αρχές της Νότιας Υόρκης, ένα αντικείμενο που βρέθηκε θαμμένο σε μεγάλο βάθος, στο χωράφι που είχαν εστιαστεί οι έρευνες. Το αντικείμενο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το αναγνώρισε η μητέρα του Μπεν.
 
Όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο επιθεωρητής των βρετανικών αρχών Τζον Κάζενς, «Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου βρήκαμε ένα αντικείμενο που είναι μεγάλης σημασίας για την έρευνα. Το αντικείμενο το οποίο προσωπικά έδειξα σε μέλη της οικογένειας του Μπεν, βρέθηκε σε μία από τις στοχευμένες περιοχές που ανασκάψαμε πολύ κοντά σε άλλο αντικείμενο που χρονολογείται από το 1991. Αξιωματικά γνωρίζουμε οτι αυτό το αντικείμενο ήταν στην κατοχή του Μπεν περίπου την ώρα της εξαφάνισής του».
 
Οι βρετανικές αρχές αξιοποιώντας νέα ευρήματα που είχαν στη διάθεσή τους από τον Μάιο του 2015, επέστρεψαν στην Κω μετά από την μαρτυρία οτι ο Μπεν σκοτώθηκε από χειριστή αγροτικού μηχανήματος και θάφτηκε από τον ίδιο.
 
Επί 25 χρόνια η επικρατέστερη θεωρία για τον Μπεν ήταν η απαγωγή. Όλα αυτά τα χρόνια ελληνική και βρετανική αστυνομία αναζητούσαν τον ζωντανό Μπεν. Περίπου 60 πρόσωπα ταυτοποιήθηκαν αρνητικά ως Μπεν. Οι έρευνες έφτασαν μέχρι την Αυστραλία.
 
Για την Βρετανική Αστυνομία, με αυτή την έρευνα κλείνει ένας κύκλος αλλά όχι ο φάκελος της Υπόθεσης Μπεν.
 
«Το γεγονός οτι δεν έχουμε τελικό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια αυτής μας της επίσκεψης στην Κω, δεν ακυρώνει τα γεγονότα για τα οποία είμαστε σίγουροι. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην έρευνα μας η οποία δεν θα κλείσει. Δεν θα σταματήσουμε την αναζήτησή μας για την εύρεση περαιτέρω απαντήσεων στην οικογένεια του Μπεν», δήλωσε ο βρετανός επιθεωρητής Τζον Κάζενς.
 
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο!