Ελλάδα

02/05/2017 - 07:38

Περίπτερο πουλούσε χασίς (τσιγαριλίκια) σε πρόσφυγες!

Ι

διοκτήτρια περιπτέρου στην κεντρική πλατεία της Χίου, συνελήφθη κατηγορούμενη για πώληση τσιγάρων με παράνομες ουσίες, σε πρόσφυγες και μετανάστες από το περίπτερο της

Το κουβάρι της όλης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν στελέχη της υπηρεσίας Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, έστειλαν το βράδυ του Σαββάτου πρόσφυγες με προσημειωμένα χαρτονομίσματα να κάνουν τους πελάτες και να αγοράσουν ναρκωτικά. Στην έρευνα που ακολούθησε της αγοραπωλησίας στο περίπτερο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτός από τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκαν ακόμα τέσσερα 'τσιγάρα' έτοιμα προς πώληση. Λίγες ώρες μετά στελέχη του Λιμενικού Σώματος προχώρησαν στη σύλληψη ενός ακόμα ατόμου που κατηγορείται πως ήταν ο προμηθευτής του περιπτέρου. Πληροφορίες αναφέρουν πως και τρίτο άτομο συνελήφθη που φέρεται να είναι ο «χονδρέμπορος» προμηθευτής της περιοχής.

Στην κατοχή του, οι πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

 

up date η ανακοίνωση από τη Λιμενική Αρχή:



Ένας 18χρονος αλλοδαπός και τρεις ημεδαποί, ηλικίας 32, 50 και 57 ετών, συνελήφθησαν χθες, από προσωπικό του γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών του Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και κατά τη διενέργεια ελέγχου εντός του περίφρακτου χώρου του οικείου λιμένα, εντοπίστηκε ο 18χρονος να έχει στην κατοχή του, εντός πλαστικής συσκευασίας τροφίμων, επτά (07) ισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες  περιέχουσες συνολικά είκοσι οκτώ γραμμάρια (28γρ.) ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.
Στη συνέχεια, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, εντοπίστηκε η 32χρονη, στην πλατεία “ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ” Χίου, η οποία σε γενόμενο έλεγχο με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρέθηκε να κατέχει ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους ενός γραμμαρίου και ενός δεκάτου (1,1γρ.) και τέσσερα (04) αυτοσχέδια τσιγάρα ακατέργαστης κάνναβης.
Ακολούθως, εντοπίστηκε ο 50χρονος, έξωθεν αποθήκης ιδιοκτησίας του 57χρονου στην περιοχή “ΚΑΡΦΑ” Χίου, να φέρει εντός τριών (03) πλαστικών συσκευασιών ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους τριάντα επτά γραμμαρίων και οκτώ δεκάτων (37,8γρ.). Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε και ο 57χρονος, ο οποίος, κατόπιν σωματικού ελέγχου που του διενεργήθηκε, βρέθηκε να φέρει ένα (01) αυτοσχέδιο τσιγάρο ακατέργαστης κάνναβης, ενώ σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην ανωτέρω αποθήκη, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκαν:
- Τρεις (03) συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, μικτού βάρους δύο κιλών και εξακοσίων πενήντα εννέα γραμμαρίων (2.659γρ.)
- Ένα (01) μεταλλικό κουτί που περιείχε σπόρους κάνναβης μικτού βάρους είκοσι (20) γραμμαρίων
- Τρεις (03) ζυγαριές ακριβείας, δύο (02) τρίφτες ακατέργαστης κάνναβης, μία (01) πίπα καπνίσματος κάνναβης
- Τρία (03) αεροβόλα όπλα, πέντε (05) φυσίγγια
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες και αντικείμενα, όπως επίσης και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!