Ελλάδα

17/10/2014 - 19:21

Σπείρα πουλούσε βρέφη από τη Βουλγαρία έναντι 3.000 ευρώ

style="text-align: justify;"> 
Από 3.000 έως 10.000 ευρώ, τόσο κοστολογούσε μια τριμελής σπείρα Βουλγάρων τη ζωή των βρεφών που πωλούσε σε οικογένειες που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν τα δικά τους παιδιά.
 
Η σπείρα που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπιζε νεαρές Βουλγάρες που είχαν οικονμικά προβλήματα - τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βουλγαρία - και αναλάμβανε όλες τις διαδικασίες για την παράνομη υιοθεσία των παιδιών που γεννούσαν.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία κάποια από τα μέλη της σπείρας ήταν υπεύθυνα για τον εντοπισμό και τη μεταφορά είτε γυναικών και ζευγαριών που θα έδιναν τα βρέφη τους προς υιοθεσία είτε και γυναικών που θα δεχόντουσαν να τεκνοποιήσουν με σκοπό να δώσουν το μωρό για υιοθεσία έναντι χρηματικής αμοιβής. Άλλα μέλη ήταν υπεύθυνα για τη φιλοξενία των γυναικών ή των οικογενειών των οποίων τα βρέφη έδιναν για υιοθεσία. 
 
Στην σπείρα εμπλέκεται και ένας 62χρονος δικηγόρος ο οποίος αναλάμβανε να «ελέγχει» τις μητέρες και τα βρέφη και να καλύπτει τα διαδικαστικά θέματα για τις παράνομες υιοθεσίες.
 
Για την υπόθεση συνελήφθησαν έξι Βούλγαροι. Μία 30χρονη και δύο άνδρες, ηλικίας 36 και 57 ετών καθώς και δύο μητέρες ηλικίας 26 και 36 ετών αλλά και ένας 33χρονος. Ο 62χρονος δικηγόρος όπως και μια 55χρονη, επίσης από τη Βουλγαρία, αναζητείται. 
 
Η εξάρθρωση της σπείρας έγινε πριν από λίγες ημέρες όταν η 30χρονη και ο 36χρονος παρέλαβαν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από μία ομοεθνή τους ένα βρέφος, το οποίο παρέδωσαν σε άγνωστο ζευγάρι Ελλήνων.
 
Το ζευγάρι της σπείρας στη συνέχεια πήγε στην Κυψέλη, όπου διέμενε η 26χρονη προκειμένου να παραλάβουν και το δικό της βρέφος, για το οποίο είχαν συμφωνήσει να πραγματοποιηθεί παράνομη υιοθεσία. Όπως διαπιστώθηκε, την 26χρονη είχαν εντοπίσει στη Βουλγαρία ο 57χρονος και η 55χρονη και της πρότειναν να τεκνοποιήσει και να δώσει το τέκνο της για υιοθεσία στην Ελλάδα έναντι χρηματικής αμοιβής 3.000 ευρώ.
 
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού των Βουλγάρων στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν άλλοι δύο Βούλγαροι, ο 33χρονος με τη 36χρονη, μαζί με ένα βρέφος, το οποίο είχε γεννήσει η γυναίκα μερικές ημέρες νωρίτερα, σε νοσοκομείο στη Χαλκίδα και σκόπευε να δώσει για υιοθεσία, καθώς και ένα ακόμα ανήλικο τέκνο.
 
Τα δύο βρέφη και το ένα ανήλικο παιδί οδηγήθηκαν και παραμένουν σε Νοσοκομείο.
 
 
πηγή: www.protothema.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!