Ελλάδα

17/04/2015 - 19:47

Συνολικά 49 συλλήψεις στη διάρκεια της κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ

style="text-align: justify;">Εληξε χωρίς επεισόδια λίγο μετά τις επτά σήμερα το πρωί η κατάληψη στο ΕΚΠΑ μετά την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων. Στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν με χειροπέδες 14 άτομα.
 
Από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί έξω από την είσοδο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, που τελούσε για 19η ημέρα υπό κατάληψη. 
 
Οι άνδρες της αστυνομίας είχαν δώσει ολιγόλεπτη διορία για να αποχωρήσουν και στη συνέχεια ξεκίνησαν την επέμβαση, η οποία ολοκληρώθηκε, χωρίς ένταση.
 
Αρχικά, έγινε μια προσπάθεια να ανοιχθεί η κεντρική πόρτα της πρυτανείας με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.
 
Λίγο μετά τις 7 το πρωί, αστυνομικοί μπήκαν στο κτίριο από την πλαϊνή είσοδο, παρουσία εισαγγελέα. Οι αστυνομικοί έβγαλαν από το εσωτερικό του κτιρίου 14 καταληψίες (επτά άνδρες και επτά γυναίκες), οι οποίοι δεν προέβαλαν καμιά αντίσταση και οδηγήθηκαν με κλούβα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών με χειροπέδες. Εξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα.
 
Επίσης, συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες τέσσερα επιπλέον άτομα σχετιζόμενα με την κατάληψη του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ άλλα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν την περιοχή των Εξαρχείων για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.
 
Μεταξύ των συλληφθέντων, περιλαμβάνεται και ένας γνωστός αντιεξουσιαστής και συνεργός του Παλαιοκώστα, που εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής του βιομήχανου Μυλωνά καθώς και ένας 49χρονος γνωστό όνομα με δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ο οποίος κατά καιρούς έχει προσαχθεί και συλληφθεί κατά τη διάρκεια επεισοδίων.
 
Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., τις τελευταίες ημέρες (από 30 Μαρτίου έως και 17 Απριλίου) συνελήφθησαν συνολικά 49 άτομα που σχετίζονταν με την κατάληψη της Πρυτανείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για 41 Ελληνες και οκτώ αλλοδαπούς (δύο Αλγερινούς, δύο Αφγανούς, έναν Πολωνό και μία Πολωνή, έναν Ισπανό και μία υπήκοο Κύπρου). Για 43 από τους συλληφθέντες δεν προέκυψε η φοιτητική ιδιότητα.
 
Επιπλέον, στο ίδιο διάστημα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ άλλα 14 άτομα.
 
 
πηγή: www.tanea.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!