Ελλάδα

04/07/2015 - 10:04

Τι καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Σ

το νήμα κρίνεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Οριακές διαφορές υπέρ του «ναι» ή του «όχι» από Public Issue, Alco και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

 
 
♦ Public Issue («Κυριακάτικη Αυγή»)
 
Στην πρόθεση ψήφου, το OXI συγκεντρώνει 43%, το NAI 42,5%, οι αναποφάσιστοι είναι 9%, ενώ 3,5% δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν, το λευκό - άκυρο είναι 1%, ενώ 1% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
 
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα ανά περιοχές. Στην Αθήνα, το 45% τάσσεται υπέρ του ΝΑΙ και το 40% υπέρ του ΟΧΙ. Στη Θεσσαλονίκη το 39% τάσσεται υπέρ του ΝΑΙ και το 44% υπέρ του ΟΧΙ. Στη Λοιπή Ελλάδα το 42% τάσσεται υπέρ του ΝΑΙ και το 45% υπέρ του ΟΧΙ.
 
♦ Alco (protothema.gr)
 
Στην πρόθεση ψήφου, το 41,7% ψηφίζει ΝΑΙ, το 41,1% ψηφίζει ΟΧΙ, το 10,7% είναι αναποφάσιστοι, το 4,1% δηλώνει ότι θα απέχει, το 2,4% δηλώνει λευκό.
 
Το 48% θεωρεί λανθασμένη την απόφαση για δημοψήφισμα, το 42% τη θεωρεί σωστή και 10% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
 
♦ Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας (Bloomberg)
 
Στο 43% ανέρχεται το ποσοστό των πολιτών που προτίθενται να ψηφίσουν OXI έναντι 42,5% που υποστηρίζουν το NAI, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.
 
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 81% των ερωτηθέντων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, με το 12% να τάσσεται υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα.
 
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας σε δείγμα 1.042 ατόμων με το περιθώριο σφάλματος να ανέρχεται στο 3%, επισημαίνει το δημοσίευμα του Bloomberg.
 
πηγη: Εφημερίδα των Συντακτών

Μοιράσου το άρθρο!