Ελλάδα

20/11/2014 - 13:19

Τηλεδιάσκεψη Χαρδούβελη-τρόικας το απόγευμα

style="text-align: justify;">Στις απαντήσεις που έλαβε από την ελληνική κυβνέρνηση αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα το απόγευμα η τρόικα, σε τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.
Η ελληνική πλευρά έστειλε χθες νέες προτάσεις και περιμένει την θέση των δανειστών προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα.
Όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους» (ρεπορτάζ: Κώστας Αντωνάκος) σε πολλαπλά επίπεδα και με συνεχείς συσκέψεις και ανταλλαγές e-mails εντός και εκτός Ελλάδας συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα με σημαντικά βήματα προσέγγισης στο δημοσιονομικό κενό του 2015, αλλά ψηλά στην ατζέντα είναι ακόμα ανοιχτό το πακέτο των μεταρρυθμίσεων με αιχμή το Aσφαλιστικό.
Στο μέτωπο των εργασιακών έχουν κλειδώσει οι αλλαγές στις συνδικαλιστικές άδειες, το λοκ άουτ, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα του 50%+1 καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει ενστάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σημάδια προσέγγισης διαφαίνονται στο δημοσιονομικό, καθώς οι δανειστές ρίχνουν τον πήχη και δέχονται τις εκτιμήσεις της ελληνικής πλευράς για την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού. Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών έλεγαν χθες ότι η απόσταση που μας χωρίζει έχει μικρύνει σημαντικά και κυμαίνεται γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ, ποσό που είναι διαχειρίσιμο.
Εξέφραζαν μάλιστα την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή αύριο το πρωί, σημειώνοντας με νόημα ότι το δημοσιονομικό κενό παραδοσιακά χρησιμοποιείται από την τρόικα ως μοχλός πίεσης για τα υπόλοιπα θέματα της διαπραγμάτευσης με επίκεντρο τις μεταρρυθμίσεις.
 
πηγή: www.ethnos.gr

Μοιράσου το άρθρο!