Ελλάδα

28/11/2015 - 18:26

Την ανάγκη κοινής θέσης στο ασφαλιστικό για να μη μειωθούν οι συντάξεις ζήτησε ο πρωθυπουργός

Σε ναυάγιο οδηγείται το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας σύσκεψης (ξεκίνησε στις 12:15 το μεσημέρι) και συνεχίζεται, πρότεινε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος για μη μείωση των συντάξεων και υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα να ενισχυθεί διαπραγματευτικά, προκειμένου να μη μειωθούν οι συντάξεις.

 
 
Η πρότασή του αυτή ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσέκρουσε στην άρνηση του προέδρου της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκη, ο οποίος επίσης εξέφρασε την αντίθεσή του για τη δημιουργία hot spots στα νησιά.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας μάλιστα είπε στους πολιτικούς αρχηγούς των οποίων τα κόμματα κυβέρνησαν στο παρελθόν:
«Έχετε το θράσος να λέτε οτι αυτό ειναι το χειρότερο μνημόνιο όταν επι ημερών σας έγιναν τέτοιες μειώσεις στις συντάξεις ; Αν δεν συνυπογράψετε το κοινό ανακοινωθέν θα ειναι σα να θέλετε τη μείωση των συντάξεων.»
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας Τσίπρας πρότεινε τις δύο επιτροπές για ασφαλιστικό και συνταγματική αναθεώρηση
Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι είπαν όχι στην επιτροπή για ασφαλιστικό. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είπαν όχι και στην επιτροπή για το Σύνταγμα. Ο Βασίλης Λεβέντης και ο Πάνος Καμμένος είπαν ναι και στις δύο επιτροπές.
 
Ανακοινωθέν με τα σημεία σύγκλισης των πολιτικών αρχηγών στο ζήτημα του Ασφαλιστικού και κοινή θέση να μη μειωθούν άλλο οι κύριες συντάξεις, συντάσσεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αυτή την ώρα στην Προεδρία της Δημοκρατίας όπου συνεδριάζει για περισσότερες από πέντε ώρες το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Εξάλλου το ανακοινωθέν αναμένεται να περιλαμβάνει και τα σημεία σύγκλισης στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και του εκλογικού συστήματος, όπως αυτά διαφάνηκαν κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας σύσκεψης.
.huffingtonpost.gr

Μοιράσου το άρθρο!