Ελλάδα

17/12/2014 - 21:00

Υπέρ της εκλογής για ΠτΔ του Σταύρου Δήμα τάχθηκαν 160 βουλευτέ

style="text-align: justify;">Άκαρπη απέβη η πρώτη ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, καθώς η μοναδική υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, προτεινόμενου από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, απέσπασε 160 ψήφους αντί για τους 200, που επιτάσσει το Σύνταγμα για την εκλογή Προέδρου από την πρώτη ονομαστική ψηφοφορία.
 
«Παρών» δήλωσαν 135 βουλευτές, ενώ υπήρξαν και πέντε αποχές: Εκείνες των ανεξάρτητων βουλευτών Γιώργου Κασαπίδη και Κώστα Γιοβανόπουλου, των δύο πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής (και πλέον ανεξάρτητων), Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, καθώς και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Άννας Χατζησοφιά. Η κ. Χατζησοφιά δήλωσε δι επιστολής πως αν ήταν παρούσα επρόκειτο να ψηφίσει «παρών», χωρίς ωστόσο η δήλωση αυτή να είναι δυνατόν να μετρηθεί ως ψήφος.
Από τις ψήφους των βουλευτών σημειώνεται εκείνη του ανεξάρτητου Παναγιώτη Μελά, ο οποίος, αν και είχε διαφανεί πως θα υπερψηφίσει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, ψήφισε τελικά «παρών». Ο κ. Μελάς, δήλωσε ότι δεν θα τηρήσει την ίδια στάση στις ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν. "Είχα δηλώσει ότι είμαι 60% Σταύρος Δήμας και 40% παρών. Σήμερα εξέφρασα το 40%" ανέφερε ο κ. Μελάς.
 
Η επόμενη ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 12 το μεσημέρι.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!