Επιστήμη - Τεχνολογία

17/10/2014 - 20:02

Πρωτιά Ελλήνων μαθητών σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό προγραμματισμού

style="text-align: justify;"> 
Διάκριση για την Ελλάδα στο σχολικό διαγωνισμό Kodu Kup Europe που πραγματοποιήθηκε στο Innovation Center της Microsoft στις Βρυξέλλες, με την ελληνική ομάδα PN Gaming να κερδίζει την πρώτη θέση.
 
Οι μαθητές των εκπαιδευτήριων Δούκα Πάνος Οικονόμου και Γιώργος Νικηφόρος Αυγουστίδης κατέκτησαν τον τίτλο “Champion of Champions” με το παιχνίδι που σχεδίασαν. Το “Behind the Red” είναι βασισμένο στην εξερεύνηση του πλανήτη Αρη. Η διάκριση αυτή είναι τόσο σημαντική όσο και επίκαιρη, μετά τα πρόσφατα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό European Schoolnet, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των ευρωπαϊκών χωρών που πρωτοπορούν στο κομμάτι του κώδικα και του προγραμματισμού στα σχολεία. 
 
To Kodu Kup είναι ένας σχολικός διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-16 ετών και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν τη μαγεία του προγραμματισμού και της κωδικοποίησης, σχεδιάζοντας παιχνίδια μέσω μιας διαδραστικής, καινοτόμας και διασκεδαστικής διαδικασίας. 
 
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν τα δικά τους παιχνίδια δουλεύοντας σε ομάδες και μαθαίνοντας πώς να δημιουργούν φανταστικούς κόσμους, μοντέλα και προσομοιώσεις. Στον τελικό προκρίθηκαν οι νικητές της κάθε χώρας (Ελλάδα, Βέλγιο, Εσθονία, Φιλανδία, Λιθουανία, Νορβηγία, Πορτογαλία, και Βρετανία), παρουσιάζοντας μπροστά στην κριτική επιτροπή τα υποψήφια παιχνίδια και τις δεξιότητες που ανέπτυξαν.
 
Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας e-Skills for Jobs 2014 και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας.
 
 
πηγή: www.protothema.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!