Εργασία

03/10/2012 - 10:13

3 μαθητές από την Αγιάσο συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικής

3 μαθητές από την Αγιάσο συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικής

&n

bsp;

 

  Οι 7οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών, με θέμα: «Ξεπερνώντας τα σύνορα στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών» («Crossing Borders in Science Teaching»), θα πραγματοποιηθούν στις 12 Οκτωβρίου 2012 (9.00 – 20.00) και 13 Οκτωβρίου 2012 (9.00 – 14.00) στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω, στο σχολικό συγκρότημα του 6ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω (πρώην ΕΠΛ), Μίνωος και Προόδου 1, Αιγάλεω (Αθήνα). Διοργανώνονται από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω και την Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη» (Science on Stage – Europe).

Τρείς μαθητές του Λυκείου Αγιάσου με την καθηγήτρια Φυσικής του Λυκείου  Αγιάσου Παλαιολόγου Ελένη, θα συμμετάσχουν στους 7ους Πανελλήνιους αγώνες κατασκευών και πειραμάτων Φυσικών επιστημών. Η εταιρία Blue Star Ferries και το πρακτορείο της Picolo Travel ανταποκρινόμενοι με ενθουσιασμό, ανέλαβαν τη δωρεάν μετάβαση και επιστροφή της ομάδας από το Λύκειο Αγιάσου με το νεότευκτο πλοίο Πάτμος.  Ο Δ/ντης του Λυκείου Στυλιανίδης Στυλιανός και η μαθητική κοινότητας τους ευχαριστεί θερμά για την κοινωνική τους προσφορά.

 Το Λύκειο Αγιάσου συμμετέχει στην 25η θέση με το θέμα:

 

«Τ’ Γαλιλαίου του σανίδ’» (Το κεκλιμένο επίπεδο του Γαλιλαίου)», Γενικό Λύκειο Αγιάσου, Δ.Δ.Ε. Λέσβου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Συμμετέχοντες μαθητές: Λινάρδος Στράτος, Μαγλογιάννη Μαρία, Κουτσκουδή-Βουρλή Γεωργία

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Παλαιολόγου Ελένη (ΠΕ04-01).

 


 

Πληροφορίες  σχετικά με για το διαγωνισμό

Τι συμβαίνει όταν «Η Φυσική συναντά το Μύθο μέσα στο σκοτεινό πηγάδι του Ερατοσθένη και τον πληγώνει θανάσιμα…»; Ή «Όταν ο Usain Bolt συνάντησε τον Νεύτωνα»; «ΕΥΡΗΚΑ….» φωνάζει ο Αρχιμήδης στου «Γαλιλαίου του σανίδ’» και ο «Millikan» παρατηρεί «την μπίλια που συναντά την φυσαλίδα...».  

  Θα σας ταξιδέψουμε με «χόβερκραφτ», θα σας διασκεδάσουμε με την «Φυσική στη μουσική σκηνή», θα «Παίξουμε μπάλα με τις επιστήμες...», θα αναρωτηθούμε για «το αυγό, το πλαστικό μπουκάλι και την μαγεία της ζωής», θα μελετήσουμε την «επίδραση της βαρύτητας στο απλό εκκρεμές», αλλά και θα σας προβληματίσουμε με τις «επιπτώσεις της όξινης βροχής στο περιβάλλον».

  Αφού λύσουμε «τον ενεργογρίφο» και αποφύγουμε τον «Κεραυνό» που καραδοκεί, θα επισκεφθούμε «Πλανητάρια», «Σεισμογράφους», «αεικίνητα», «πυραύλους νερού», «διαστημικά οχήματα», «ανεμογεννήτριες», «φορητά air condition», «κινητήρες», «μπουκάλια που εξαφανίζονται», «Festival  Γεωγραφίας», «Φωτεινές «ευλυγισίες»» και πολλά άλλα πειράματα και κατασκευές από το μαγικό κόσμο της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας και της Γεωγραφίας.

 

  Η εκδήλωση οργανώνεται από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω και την Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη» (Science on Stage – Europe). Περιλαμβάνει έκθεση με 65 εργασίες από 45 ομάδες, αποτελούμενες από 188 μαθητές και 67 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (κατασκευές, πειράματα, προσομοιώσεις, video, cd-rom, λογισμικά και θεατρικές παραστάσεις). Οι αγωνιζόμενοι προέρχονται από τις πόλεις: Αγιάσος Λέσβου, Αθήνα, Ανδρούσα Μεσσηνίας, Βόλος, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Ίναχος Αργολίδας, Ιωάννινα, Ιωλκός Μαγνησίας, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Κόρινθος, Κως, Λέρος, Λιβαδειά, Πειραιάς, Σαλαμίνα, Φιλιατρά και Χίος.

  Οι 7οι Πανελλήνιοι Αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω διαδίκτυου στην διεύθυνση: http://vod.sch.gr/video/iptv/646

Μοιράσου το άρθρο!