Εργασία

07/08/2014 - 16:55

AΔΕΔΥ: Κατάργηση του νόμου Μητσοτάκη

style="text-align: justify;"> 
Η δυναμική αντεπίθεση των εργαζομένων στο Δημόσιο και η μαζική συμμετοχή στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ, από την διαδικασία της προσχηματικής αξιολόγησης – σφαγείο, εξανάγκασε την συγκυβέρνηση και τη μνημονιακή πολιτική της σε τρεις παρατάσεις (που αναγκάστηκε να δώσει τους τελευταίους μήνες). Απέτρεψε τόσο την προσπάθεια της να ποινικοποιήσει τους αγώνες μας και ταυτόχρονα να εκφοβίσει τους εργαζόμενους επισείοντας την απειλή των πειθαρχικών. Ανοίγει το δρόμο, μέσα από τη συνέχιση αυτών των κινητοποιήσεων, για τη συνολική κατάργηση του νόμου που είναι και ο στόχος όπως αυτός διατυπώθηκε στις εκατοντάδες συνελεύσεις των εργαζομένων στο δημόσιο.
Οι προσπάθειες ωραιοποίησης πτυχών του νόμου, δεν πείθουν κανέναν και δεν μπορούν να κρύψουν τους πραγματικούς στόχους του νόμου Μητσοτάκη, τις ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Δημοσίων Υπαλλήλων, το κλείσιμο υπηρεσιών και τις ιδιωτικοποιήσεις δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου. Η διατήρηση της λογικής της συγκριτικής αξιολόγησης δείχνει και την άλλη πλευρά -στόχο της κυβερνητικής πολιτικής, το στόχο της νεοφιλελεύθερης αντίληψης για το κράτος και τη δημόσια διοίκηση. Αυτή η πολιτική, η πολιτική που θέλει δημοσίους υπαλλήλους με ατομικό μισθό, η πολιτική που θέλει την δημόσια διοίκηση έρμαιο των πελατειακών σχέσεων, είναι απέναντί μας, με αυτή συγκρουόμαστε, με αυτή αντιπαρατεθήκαμε, αυτή αντιπαλεύουμε. 
Αντιπαλεύουμε τη «νομιμοποίηση» της πελατειακής δημόσιας διοίκησης- αντιπαλεύουμε τη νομιμοποίηση του κράτους των «δικών μας παιδιών», αντιπαλεύουμε τη διάλυση του δημοσίου και την παράδοση του στους κάθε λογής «εργολάβους», αντιπαλεύουμε την λογική της ατομικής οικοδόμησης του μισθού μας. 
Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της Κυβέρνησης δεν πρόκειται να διασπάσουν τους εργαζόμενους και να ανακόψουν το τεράστιο κύμα αντίστασης και ανυπακοής σε έναν άδικο νόμο. Η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η Κυβέρνηση, ουσιαστικά επιβεβαιώνει την επιλογή της για κατηγοριοποίηση των υπαλλήλων και δημιουργία, για τα επόμενα χρόνια, δεξαμενών προς απόλυση εργαζομένων και αλλαγής των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο.  
Το ΝΤ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο. Οι κυβερνητικοί ελιγμοί και οι Δικαστικές αποφάσεις δεν μας σταματούν. Δεν θα υπερασπιστούμε εμείς το μοντέλο του δημοσίου που οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών οικοδομούσαν με συνέπεια(που συνένοχος είναι και ο κος Μητσοτάκης), αλλά και δεν θα αποδεχτούμε λογικές αποδόμησης και διάλυσης του δημοσίου. 
Τέλος ενημερώνουμε τους συναδέλφους που λαμβάνουν επιστολές από την Επιτροπή (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) του άρθρου 42 του ν. 4520/2014 ότι ο όποιος επανέλεγχος των μετατροπών των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου σύμφωνα με το ΠΔ 164/2004 ή άλλο σχετικό νόμο, αυτός δεν αφορά την επαναδιατύπωση των κριτηρίων που ίσχυαν κατά τη μετατροπή με βάση την τότε κείμενη νομοθεσία και τις αποφάσεις του ΑΣΕΠ, γι΄ αυτό να επικοινωνούν με τους Συλλόγους τους για σχετικές οδηγίες με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περίπτωσης.
 
ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΦΥΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ
 

Μοιράσου το άρθρο!