Εργασία

19/12/2013 - 15:01

Το Εργατικό Κέντρο ενημερώνει: υποχρεωτικά έως 21 Δεκεμβρίου η καταβολή του δώρου

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου ενημερώνει του εργαζόμενους του νομού μας, σε όλους τους κλάδους του ιδιωτικού τομέα, ότι το Δώρο Χριστουγέννων για το 2013 (ή αλλιώς 13ος μισθός), πρέπει να καταβληθεί υποχρεωτικά έως και το Σάββατο 21 Δεκέμβρη. Η καταβολή του Δώρου είναι χρηματική και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με είδος.
Δώρο Χριστουγέννων δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που έχουν (αορίστου ή ορισμένου χρόνου, ωρομίσθιοι ή με μισθό, μερικής ή πλήρους απασχόλησης, εργάτες ή υπάλληλοι κλπ), αρκεί να έχουν εργασθεί από 1/5/2013 έως 31/12/2013 ή κάποιο ενδιάμεσο διάστημα. Αναλογία Δώρου δικαιούνται ακόμη και αυτοί που έχουν απολυθεί ή παραιτηθεί από την εργασία τους μέσα σε αυτό το διάστημα.
Η μη καταβολή του Δώρου από τους εργοδότες έχει ποινικές κυρώσεις γι’ αυτούς και αυτόφωρη διαδικασία βάση νόμου.
Συνάδελφοι, από καταγγελίες γνωρίζουμε ότι οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία που επικρατεί στους χώρους δουλειάς είναι μεγάλη. Η απλήρωτη εργασία οργιάζει. Κανείς δεν πρέπει να φοβηθεί. Κανείς να μην υπογράψει ότι του καταβλήθηκε το Δώρο Χριστουγέννων, ή ο μηνιαίος μισθός, εάν δεν του έχει αποδοθεί πραγματικά. Μια τέτοια ενέργεια αφαιρεί δικαιώματα, δημιουργεί εμπόδια, μας κάνει έρμαια της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Όλοι μαζί σαν μια γροθιά, ενιαία, μαζικά, ταξικά, μπορούμε να αντιπαλέψουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, την αντιλαϊκή πολιτική που είναι σαν πέλεκυς πάνω από τα κεφάλια μας καθημερινά.
Αποκούμπι όλων είναι τα ταξικά μας σωματεία και οι λαϊκές επιτροπές. Οργανωθείτε και μαζικοποιήστε τα σωματεία. Δώστε δύναμη στη δύναμή σας. Ενημερωθείτε από αυτά.
Εμείς έχουμε τη δύναμη και ήρθε ο καιρός να τη δείξουμε.
 

Μοιράσου το άρθρο!