Εργασία

16/09/2016 - 06:46

Καταγγέλουν ρουσφέτια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου

>Διάτρητες οι προκηρύξεις της Εφορεία Αρχαιοτήτων  Λέσβου  σύμφωνα με το Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού στο Υπουργείο Πολιτισμού


Το Σωματείο καταγγέλλει τις τελευταίες προκηρύξεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου για την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου σε έργα του νέου ΕΣΠΑ (εκτελούμενα με αρχαιολογική αυτεπιστασία) ως παράτυπες και άδικες.


Συγκεκριμένα, με τις προκηρύξεις αυτές καταστρατηγούνται τα κοινωνικά κριτήρια για την κατηγορία ΥΕ εργατών και αυθαίρετα προκρίνονται υποψήφιοι με βάση αναπόδεικτη προϋπηρεσία. Επιπλέον, αποκλείονται εργατοτεχνίτες ΔΕ και γυναίκες υποψήφιοι. Ακόμη, στις κατηγορίες του ΠΕ προσωπικού χρησιμοποιούνται αυθαίρετα κριτήρια υψηλής ειδίκευσης (προαπαιτούμενος μεταπτυχιακός τίτλος) καθιστώντας τις προκηρύξεις αυτές διάτρητες σε φαινόμενα «φωτογραφικής» διατύπωσης και ευνοιοκρατίας.


Για αυτούς τους λόγους το Σωματείο ζήτησε την απόσυρση των συγκεκριμένων προκηρύξεων και την ακύρωση των άδικων αποτελεσμάτων. Είμαστε αποφασισμένοι  να υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο το δικαίωμα των μελών μας στην αξιοκρατική αντιμετώπιση, το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια.
 

Μοιράσου το άρθρο!