Εργασία

24/10/2014 - 14:20

Προσλήψεις υπαλλήλων Συνεταιριστικής Τράπεζας και...συνδικαλισμός «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»

yle="text-align: justify;">Δεν αμφισβητεί κανείς oτι η πρόσληψη 15 εκ των απολυμένων υπαλλήλων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου από την Εθνική Τράπεζα για την οποία γράψαμε την περασμένη εβδομάδα ήταν μια σημαντική εξέλιξη για να μπει τέλος στην αγωνία αυτών των ανέργων. Υπάρχει ωστόσο ένα ζήτημα ως προς τα κριτήρια με τα οποία προσλήφθηκαν οι 15 και όχι όλοι οι απολυμένοι,  δηλαδή άλλα 6 – 7 άτομα που έμειναν "εκτός νυμφώνος".

Γιατί αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι το προεδρείο του  Συλλόγου των εργαζομένων τις Συνεταιριστικής Τράπεζας παρέδωσε στην Εθνική την λίστα με τα άτομα που έπρεπε να προσληφθούν και ότι όσοι έμειναν εκτός προσλήψεων  δεν είχαν ιδέα για τις επαφές του Συλλόγου τους τόσο με την Τράπεζα όσο και με το περιβάλλον του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τότε το ζήτημα που προκύπτει είναι σοβαρό.

Στο κάτω κάτω θα περίμενε κανείς από τους συνδικαλιστές των εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας να ζητήσουν την πρόσληψη και των υπολοίπων που είναι ελάχιστοι. Κι αν είναι και σοβαροί συνδικαλιστές  έπρεπε να πουν «ή όλοι ή κανένας» παρά την ανεργία και τις ανάγκες τους που ο καθένας μπορεί να τις καταλάβει.

Φαίνεται όμως ότι επικράτησε το "ο σώζων εαυτόν σωθήτω" και μάλιστα η καρέκλα του συνδικαλιστή αποτέλεσε σημαντικό εργαλείο για ευνοϊκές τοποθετήσεις έναντι άλλων απολυμένων της Συνεταιριστικής που κλήθηκαν και υπέγραψαν συμβάσεις να υπηρετήσουν σε άλλα υποκαταστήματα της Εθνικής ανά την Ελλάδα! Να λοιπόν γιατί ο συνδικαλισμός στη χώρα μας θα χάνει συνεχώς έδαφος όσο θα εκλέγονται συνδικαλιστές για να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα χρησιμοποιώντας το πόστο του για προσωπικές στρατηγικές και οφέλη.  Να γιατί οι συνδικαλιστές της Συνεταιριστικής Τράπεζας δεν δημοσιοποίησαν την πρόσληψη των 15 απολυμένων από την Εθνική αλλά οι δημοσιογράφοι το πληροφορηθήκαμε από άλλες πηγές. Λες και δεν θα το πληροφορούμασταν τόσο για το προσκήνιο όσο και για το παρασκήνιο.


Ευτυχώς όμως. Η ελληνική κοινωνία τώρα που "πόνεσε" στη δύνη της οικονομικής κρίσης γιατί κλήθηκε να πληρώσει για αμαρτίες αλλονών έχει πλέον αναπτύξει "αντισώματα"  ώστε να φιλτράρει κάθε συνδικαλιστική ενέργεια και να κάνει πέρα με τρόπο όταν βλέπει ότι πίσω από …τον "αγώνα"  βρίσκεται το "καπέλωμα".

Στρατής Σαμιώτης / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!