Εργασία

27/03/2017 - 16:48

Τετάρτη 29/03 : Απεργία εργαζομένων ( ! ) στο hot spot της Μόριας

Η

αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης όσον αφορά τη μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων δείχνει ξεκάθαρα, όπως άλλωστε είναι γνωστό, πώς αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και το ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Σε αυτή την κατεύθυνση ουσιαστικά κινείται και η «πρόταση» προς τους εργαζομένους για δημιουργία συνεταιρισμού, τις λεγόμενες ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση). 

Μ’ αυτό τον τρόπο το κράτος προσπαθεί να απαλλαγεί από την ευθύνη να προσφέρει πλήρεις, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στο λαό, που τις έχει ήδη πληρώσει μέσω άμεσης και έμμεσης φορολογίας εκχωρεί την αρμοδιότητα αυτή στους εργαζόμενους, οι οποίοι βαφτίζονται επιχειρηματίες μέσω του συνεταιρισμού.
Προσπαθεί να διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών μετακυλίζοντας όλες τις ευθύνες, προωθεί την αντικατάσταση των εργαζομένων με άλλους χωρίς σταθερή δουλειά, με ελαστικές και προσωρινές εργασιακές σχέσεις.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχουν τα κονδύλια για να στηθεί κάτι τέτοιο, με σκοπό την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ανοίγοντας το δρόμο ουσιαστικά στις μεγάλες επιχειρήσεις, τους μεγάλους ομίλους αφού είναι σίγουρο ότι αυτοί θα επικρατήσουν έναντι των όποιων συνεταιρισμών στηθούν. Δεν μας λένε όμως ότι αφού υπάρχουν αυτά τα κονδύλια για ποιό λόγο δεν διατίθενται και τώρα για τη συνέχιση των προγραμμάτων; για ποιό λόγο δεν διατίθενται για τους μισθούς των εργαζομένων, τη στιγμή που ο μισθός είναι πιο κάτω και από τον κατώτατο μισθό; για ποιό λόγο τόσο καιρό δεν δίνονταν για την κάλυψη αναγκών όπως π.χ. για μέσα ατομικής προστασίας. 
 
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ Hot Spot της ΜΟΡΙΑΣ 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ
 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ HOT SPOT ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ
 

Μοιράσου το άρθρο!