Εργασία

25/04/2018 - 06:27

Τι θα γίνει αν απολυθούν οι 35 συμβασιούχοι στην Υπηρεσία Ασύλου στη Μυτιλήνη....

Τ

ην  Τρίτη 24/04/2018 οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας με αίτημα την ανανέωση των συμβάσεών τους και συναντήθηκαν με τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιαννέλλη.
Από την πλευρά τους οι συμβασιούχοι εξέθεσαν την κατάσταση ως έχει αυτή τη στιγμή.

Το ΠΓΑ Λέσβου με δυναμικό 40 εργαζομένων έχει μόλις 5 μόνιμους υπαλλήλους, από τους δε 35 συμβασιούχους οι 9 ανήκουν στη ΣΟΧ 1/2017 που λήγει τις προσεχείς ημέρες, κατέχοντας μάλιστα νευραλγικές θέσεις.

Η αποστέρηση της Υπηρεσίας από τα ειδικευμένα και έμπειρα στελέχη της είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει το λιγότερο αρρυθμίες στη λειτουργία της, οι οποίες σε συνδυασμό με τον απαιτούμενο χρόνο προσαρμογής των νέων εργαζομένων στα νέα τους καθήκοντα, θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω καθυστέρηση στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου. Από τη στιγμή που το ΠΓΑ Λέσβου θα χάσει μέρος τού ήδη ανεπαρκούς ανθρώπινου δυναμικού του και δεν θα δύναται να διεκπεραιώνει υποθέσεις με την απαιτούμενη ταχύτητα χωρίς να υστερεί σε ποιότητα, οι ελπίδες ικανοποίησης τόσο των αιτούντων άσυλο για εξέταση των υποθέσεών τους όσο και των κατοίκων του νησιού για αποσυμφόρηση, θα παραμένουν φρούδες.


Κάτι τέτοιο, σε μια περίοδο αυξημένων ροών και μάλιστα στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε εκρηκτικές καταστάσεις λόγω των ασφυκτικών συνθηκών που μέρα με τη μέρα επιδεινώνονται. Έκτροπα, όπως αυτά των οποίων γίναμε μάρτυρες την περασμένη Κυριακή, είναι αναμενόμενο να επαναληφθούν ή και να ενταθούν.
Από την πλευρά του ο Γ.Γ. Γραμματέας, όντας γνώστης της ιδιαίτερης κατάστασης που επικρατεί στη Λέσβο ως κύρια πύλη εισόδου της Ευρώπης, δεσμεύθηκε ότι στο πλαίσιο του εφικτού θα υποστηρίξει το αίτημα, όπως αυτό έχει ήδη εκτεθεί από το Σωματείο στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βίτσα.

Εκ των Συμβασιούχων Εργαζομένων του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Λέσβου
στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα.

Μοιράσου το άρθρο!