Lifestyle

17/08/2017 - 08:56

Μάθε να διαβάζεις σωστά τις ετικέτες των καλλυντικών σου!

yle="text-align: justify;">Επιστρέφοντας από τις διακοπές οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή. Να προσέχουμε περισσότερο τη διατροφή μας, να γυμναζόμαστε καθημερινά (το τι θα κάνουμε τελικά είναι άλλη υπόθεση) και να φροντίζουμε περισσότερο τον εαυτό μας (την επιδερμίδα και το σώμα μας).

 
Το τελευταίο θέλει δουλίτσα αν σκεφτεί κανείς πως δεν έχουμε ιδέα τι βάζουμε καθημερινά στο πρόσωπο και το σώμα μας και κατά πόσο τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε προσφέρουν αυτό που υπόσχονται και περιέχουν ουσίες που κάνουν καλό στην επιδερμίδα μας.
 
Μιλώντας με μια φίλη μου αισθητικό έμαθα μερικά πράγματα τα οποία ΠΡΕΠΕΙ να σου μεταφέρω.
 
Μάθε την “Βρώμικη Ντουζίνα” (Dirty Dozen). Δεν χρειάζεται να απομνημονεύσεις την λίστα με τα συστατικά που δεν πρέπει να περιέχουν τα καλλυντικά σου. Δεν βλάπτει, όμως, να ρίξεις μια ματιά εδώ για να ξέρεις σε γενικές γραμμές τι πρέπει να αποφεύγεις.
 
Aπέφευγε χημικά των οποίων το όνομα είναι δύσκολο να διαβάσεις. Προτίμησε καλλυντικά που περιέχουν συστατικά που μπορείς να καταλάβεις. Οι περίεργες λέξεις κρύβουν μυστικά τα οποία δεν μπορείς με τίποτα να αποκωδικοποιήσεις.
 
Ψάχνε για Λατινικά στις ετικέτες. Τα συστατικά που έχουν σαν βάση τους τα φυτά είναι γραμμένα στα λατινικά στις ετικέτες. Αν, για παράδειγμα, δεις τη φράση Lavandula angustifolia τότε να ξέρεις πως πρόκειται για κάτι φυτικό (στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για λάδι λεβάντας). Επομένως, ένα από τα tips που σου δίνω είναι να ψάχνεις για λατινικά στις ετικέτες.
 
Μάθε για αυτά που δεν περιέχονται στις ετικέτες. Ένα από τα πιο κοινά συστατικά είναι το “άρωμα”. Το άρωμα, όμως, είναι ένα μείγμα από εκατοντάδες συστατικά τα οποία δεν είναι απαραίτητο να αναγράφονται. Επιπλέον καλό είναι να γνωρίζεις πως τα συστατικά που περιέχονται κατά το 1% ή και λιγότερο μέσα στα καλλυντικά σου δεν είναι υποχρεωτικό να αναγράφονται στις ετικέτες (ακόμα και αν είναι καρκινογόνα).
 
Ποια είναι η λύση; Να είσαι λίγο πιο προσεκτική στις επιλογές σου. Μην θαμπώνεσαι από τα ακριβά καλλυντικά και τα όμορφα περιτυλίγματα. Read between the lines… που λένε και οι Άγγλοι και διάβαζε καλά τις ετικέτες πριν κάνεις κάποια σχετική αγορά.
 
 
πηγή: www.keepup.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!