Γεύσεις

26/08/2014 - 13:00

Mιλφέιγ σοκολάτας

 
Το κλασσικό μιλφέιγ αλλά για τους λάτρεις της σοκολάτας.
 
Υλικά:
1 πακέτο (800 γρ.) σφολιάτα
 
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
1/4 του λίτρου γάλα
65 γρ. ζάχαρη
1 μπαστουνάκι βανίλιας
3 κρόκοι αυγών
35 γρ. αλεύρι
20 γρ. κορν φλάουρ
25 γρ. βούτυρο
240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
300 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
κακάο και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
 
Εκτέλεση:
Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 3 ορθογώνια κομμάτια.
Τα τοποθετείτε στις λαμαρίνες του φούρνου και με ένα πιρούνι τα τρυπάτε σε όλη την επιφάνεια σε κοντινή απόσταση. Ψήνετε στους 160°C 40’.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ως εξής: Αναμειγνύετε σε βαθύ μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και ανακατεύετε το μείγμα μέχρις ότου γίνει χυλός.
Βράζετε το γάλα με τη βανίλια σχισμένη κάθετα και κατόπιν την αφαιρείτε. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα από το γάλα στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε προσθέτοντας και την υπόλοιπη ποσότητα του γάλακτος.
Τοποθετείτε το μείγμα στην εστία και ανακατεύετε συνεχώς. Μόλις πάρει βράση το αποσύρετε και ενσωματώνετε το βούτυρο. Ανακατεύετε πάλι. Αδειάζετε την κρέμα σε βαθύ σκεύος και την αφήνετε σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κατόπιν την ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τη σοκολάτα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα ρίχνοντας την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε απαλά, τοποθετείτε το 1/4 από την κρέμα στο ένα φύλλο και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο φύλλο. Στρώνετε πάλι κρέμα και καλύπτετε με το τρίτο φύλλο. Πασπαλίζετε με κακάο και ζάχαρη άχνη. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία φτιάχνοντας ένα δεύτερο μιλφέιγ. Το πασπαλίζετε κι αυτό με κακάο και ζάχαρη άχνη.
 
πηγή: www.gourmed.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!