Γεύσεις

21/08/2014 - 19:21

Πίτσα με κολοκυθοανθούς και μοτσαρέλα

 
Μία εναλλακτική και γευστική πρόταση για πίτσα
 
Υλικά:
9 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
6 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
60 κολοκυθοανθοί
450 γρ μοτσαρέλα (κομμένη σε φέτες)
 
Εκτέλεση:
Για 4 πίτσες:
Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, μαγιά, ζάχαρη, αλάτι και 2 φλιτζάνια νερό περίπου 115°C. Αφήνουμε το μίγμα για 10 με 12 λεπτά μέχρι να γίνει αφρώδες. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στο μίγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα κομμάτια και τους δίνουμε σχήμα μπάλας. Βάζουμε τις μπάλες σ' ένα αλευρωμένο ταψί και κάλυπτουμε με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε το ταψί σε ζεστό μέρος μέχρι οι μπάλες να μαλακώσουν και να τριπλασιαστούν σε μέγεθος, υπολογίζουμε περίπου 2 με 3 ώρες.
Βάζουμε στο φούρνο ένα ταψί και προθερμάνουμε το φούρνο για 1 ώρα στους 200°C. Μεταφέρουμε 1 μπάλα ζύμης σε μια αλευρωμένη λαδόκολλα διαστάσεων 16 εκ. x 12 εκ. Ξεκινώντας από το κέντρο, αρχίζουμε να πατικώνουμε απαλά τη ζύμη με τα δάχτυλά μας, αφήνοντας τις άκρες παχύτερες από ό, τι στη μέση. Τεντώνουμε τη ζύμη σε διάμετρο 10 εκ. και τη καλύπτουμε με μια πετσέτα. Αφήνουμε τη ζύμη να ηρεμήσει για 15 λεπτά. Μ' ένα πινέλο, λαδώνουμε τις άρκες και αλατίζουμε. Απλώνουμε 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα 1 εκ. κενό. Τοποθετούμε ομοιόμορφα 15 κολοκυθοανθούς πάνω στη σάλτσα.
Μεταφέρουμε τη πίτσα, με τη λαδόκολλα, στο ταψί που έχουμε στο φούρνο. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει για 10 με 15 λεπτά. Βγάζουμε τη πίτσα από το φούρνο με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Ρίχνουμε από πάνω μερικές φέτες μοτσαρέλα και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Επαναλάμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες 3 ζύμες.
 
 
πηγή: www.toarkoudi.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!