Γεύσεις

12/09/2014 - 18:42

Σουφλέ σοκολάτας με άρωμα Baileys

style="text-align: justify;"> 
Υλικά:
25 γρ. βούτυρο περίπου 1 κ.σ. λιωμένο
170 γρ. σοκολάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
5 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
200 γρ. ζάχαρη & εξτρά 2 κ.σ. ξεχωριστά
25 ml Bailey’s Irish Cream
 
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε 6 μικρά φορμάκια (ειδικά για να μπαίνουν στο φούρνο) σε ένα ταψί αφού πρώτα τα έχουμε βουτυρώσει.
Σε μπεν μαρί βάζουμε να λιώσουμε τη σοκολάτα και εν τω μεταξύ στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τους 3 κρόκους αυγών, τα 200 γρ. ζάχαρη καθώς και το λικέρ φουντουκιού. Χτυπάμε τα υλικά μας στη δυνατή ταχύτητα μέχρι το μίγμα μας να έχει πάρει μια ανοιχτή κίτρινη απόχρωση και να είναι και αρκετά παχύ. Τότε προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα μας και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Κρατάμε το μίγμα μας στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 5 ασπράδια μαζί με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ζάχαρη μέχρι να έχουν πάρει μια μορφή σταθερή και λαμπερή. Σιγά σιγά αρχίζουμε να αναμιγνύουμε το μίγμα των ασπραδιών με το μίγμα της σοκολάτας μέχρι να ανακατευθούν καλά και να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Το μυστικό είναι το ανακάτεμα των υλικών να γίνεται από τον πάτο του μπολ προς το πάνω και όχι κυκλικά.
Με ένα κουτάλι μοιράζουμε τη ζύμη μας στα φορμάκια μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος του καθενός.
Ψήνουμε τα σουφλέ μας στο κάτω ράφι του φούρνου περίπου για 10 λεπτά. Τα αποσύρουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστά τα γαρνίρουμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη, κομματάκια από φουντούκι και σταγόνες σοκολάτας. Τα σερβίρουμε αμέσως.
 
Μπορεί να μοιάζει δύσκολο και πολύπλοκο, όμως θα σας εκπλήξει ακριβώς για το αντίθετο αλλά και για την υπέροχη γεύση του. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να σερβιριστεί ζεστό
 
 
πηγή: www.cookbox.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!