Κοινωνία

29/10/2010 - 14:59

Χωρίς εκπαιδευτική στήριξη τυφλός μαθητής στην Πέτρα Λέσβου-Ερώτηση Γαληνού

Είναι υποχρέωση της κοινωνίας μας να συμπαραστέκεται στα άτομα που  έχουν ανάγκη. Και η οικονομική της κρίσης και των περικοπών δεν πρέπει να αγγίζει τη στοιχειώδη ευαισθησία και το  αίσθημα αλληλεγγύης που οφείλουμε ως κοινωνία και ως κράτος να έχουμε.

Υπάρχει μία περίπτωση που χρήζει της άμεσης παρέμβασης σας. Στο γυμνάσιο Πέτρας ένας μαθητής της τρίτης γυμνασίου είναι τυφλός. Πέρσι ειδικός εκπαιδευτικός παρείχε πρόσθετη διδακτική στήριξη σε αυτό το παιδί ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες του σχολείου και να ολοκληρώνει τις τάξεις όπως και οι συμμαθητές του. Φέτος δεν υπήρξε ανάλογη πρόνοια και το παιδί προσπαθεί μόνο του να ανταπεξέλθει στις μαθητικές του υποχρεώσεις. Κάτι που δεδομένων των συνθηκών είναι δύσκολο. Κα Υπουργέ, ευλόγως υποθέτω ότι συμφωνείτε πως οφείλουμε να υποστηρίξουμε αυτόν τον μαθητή και να του εξασφαλίσουμε την απαραίτητη βοήθεια.

Ερωτάται η κα Υπουργός:

Τι σκοπεύετε να πράξετε ώστε να παρασχεθεί άμεσα η απαραίτητη πρόσθετη διδακτική στήριξη από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό  στον τυφλό μαθητή του Γυμνασίου Πέτρας;

Ο Ερωτών Βουλευτής

      Σπύρος Γαληνός      

Μοιράσου το άρθρο!