Κοινωνία

01/08/2015 - 18:53

1 ευρώ = 4,8 ευρώ στη Λέσβο. Δεν είναι μαθηματικά είναι "Αγκαλιά"

    <
    li style="text-align: justify;">Mια σημαντική διάκριση για την "Αγκαλιά!"
  • Τα αποτελέσματα μιας πολύ σημαντικής έρευνας γύρω από "Αγκαλιά".

Την έρευνα την είχε αναλάβει ανεξάρτητα η Equal Society η οποία με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος Μποδοσάκη και της ΕΕΑ Grants μελέτησε εντατικά πολλές ΜΚΟ από όλη την Ελλάδα με σκοπό να μετρήσει το δείκτη απόδοσής τους.

Η γενική μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε από τους ερευνητές ονομάζεται γενικά SROI (Social Return on Investment) και σκοπός είναι να βρεθεί ένας δείκτης που εκφράζει το πόσο αποτελεσματική είναι μια ομάδα. Λοιπόν σε όλη την έρευνα η "Αγκαλιά" πέρα του ότι πήρε την πρωτιά με τον υψηλότερο συντελεστή έδειξε και το εξής.

Για κάθε ένα ευρώ που μας δίνει ο κόσμος στην "Αγκαλιά", η "Αγκαλιά" παράγει έργο αξίας 4.8 ευρώ!

Ορισμένα σημεία της έρευνας που επεξηγούν τη μέθοδο και τα αποτελέσματα όπως τα έχει επισημάνει ο Γιώργος Τυρικός Εργάς.

1) Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε θεωρείται επιστημονικά εγκυρότατη ενώ η έρευνα έγινε από ανεξάρτητους από την Αγκαλιά ερευνητές. H Fani Dima έζησε από κοντά για πολύ καιρό όσα περνάμε και άλλο τόσο καιρό ξεψάχνισε ο,τι στοιχεία είχαμε, από οικονομικά έως κοινωνικά. Την ευχαριστούμε για την απέραντη υπομονή της, την ευχαριστούμε για την συμμετοχική της παρατήρηση και για την αγάπη της. Όταν μας πρότεινε να συμμετέχουμε ήμασταν διστακτικοί. Δεν ανοίγεις τα χαρτιά σου εύκολα σε έναν ξένο... Επειδή όμως δεν είχαμε και δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, δεχτήκαμε για να δούμε και εμείς τις δυνάμεις και τις αδυναμίες μας.

2) Η έρευνα θα μπορούσε να είχε δώσει έναν απολύτως μεγαλύτερο συντελεστή. Αφορά σε στοιχεία της περιόδου 2013-2014 πριν το μεγάλο κύμα προσφύγων που ξεκίνησε φέτος τον Μαϊο. Για να σας δώσουμε μια εικόνα : το 2013-14 σε μια χρονιά είχαμε περιθάλψει 5 χιλιάδες περίπου κόσμο. Το 2015 σε τρεις μήνες μόνο περιθάλψαμε 5,5 χιλιάδες ανθρώπους, όσο δηλαδή το 2013-14 και άλλα πεντακόσια άτομα!

3) Το αποτέλεσμα αυτό είναι στην ουσία μια διάκριση την οποία οφείλουμε στους φίλους μας από όλο τον κόσμο που μας στηρίζουν δέκα χρόνια τώρα. Να ξέρετε πως κάθε ευρώ που μας έχετε εμπιστευτεί σε εμάς...γίνεται 4.8! Ευλογία, λέει ο παπα-Στρατής.

Και ο Γιώργος Τυρικός Εργάς (στυλοβάτης στην "Αγκαλιά") τονίζει: 

Είμαστε τόσο χαρούμενοι! Σας ευχαριστούμε, σας ευχαριστούμε από καρδιάς. Σε όποιον ενδιαφέρεται μπορούμε να στείλουμε το πλήρες κείμενο της αξιολόγησης για το οποίο έγινε πριν δυο μέρες ειδική εκδήλωση στην Αθήνα. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ : μη ξεχνάτε τη γιορτή μας την επόμενη Κυριακή 9 Αυγούστου στα Δάφια Καλλονής για την ειρήνη και την αλληλεγγύη, με αφηγήσεις από την Λίλυ Λαμπρέλλη και μουσική από τον Κώστα Ζαφειρίου! Όλοι καλεσμένοι. Παρακαλώ, κοινοποιείστε!

Μοιράσου το άρθρο!