Κοινωνία

08/11/2017 - 18:47

105 χρόνια από την απελευθέρωση της Λέσβου, 105 χρόνια Πρόσκοποι στη Λέσβο

105 χρόνια από την απελευθέρωση της Λέσβου, 105 χρόνια Πρόσκοποι στη Λέσβο, 105 χρόνια τιμής στον ιδρυτή των Προσκόπων στο νησί, απελευθερωτή και πρώτο πολιτικό και στρατιωτικό Διοικητή του Κωνσταντίνο Μελά. "

Δεν υπάρχει πιο συγκλονιστική αλλαγή στη ζωή, παρά του σκλάβου που γίνεται λεύτερος –την ώρα που αντικρίζει τη λευτεριά" έγραφε ο Ασημάκης Πανσέληνος πριν χρόνια για εκείνες τις μέρες "τότε που ζούσαμε¨.

Κι οι Πρόσκοποι της Λέσβου χθες και σήμερα ψηλάφισαν τα ίχνη εκείνων των ημερών. Πότε στα σκαλιά της γενικής γραμματεάις Αιγαίου όπου λειτουργούσε σαν έδρα του βιλαετιού του Οθωμανικού Αρχιπελάγους και όπου γράφτηκαν οι σελίδες της λευτεριάς. Πότε στο κάστρο στην ύψωση της σημαίας. Και πότε στην προσκυμαία στην παρέλαση για εκείνες τις μέρες.

Αν από κάπου ψηλά μας βλέπει ο απελευθερωτής του νησιού, πρώτος πολιτικός και στρατιωτικός διοικητής του, ο ιδρυτής των προσκόπων της Λέσβου, ο παππούς της προσκοπισμού στο νησί ο Κωνσταντίνος Μελάς σίγουρα θα χαμογελά ικανοποιημένος και χαρούμενος για όλους μας.

Θα τα καταφέρουμε...

Μοιράσου το άρθρο!