Κοινωνία

15/12/2017 - 06:24

355 πακέτα τροφίμων για όσους έχουν ανάγκη

 

Ο  Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, ενημερώνει τους ωφελουμένους του Κοινωνικού  Παντοπωλείου του Δήμου ότι η παράδοση των 355 πακέτων τροφίμων για τον μήνα Δεκέμβριο και λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017. Όσοι ωφελούμενοι δεν έχουν προμηθευτεί τα πακέτα παρακαλούνται να σπεύσουν να τα προμηθευτούν.

    Πέραν αυτών, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, μετά από κλήρωση, έχει ενημερώσει 65 άπορους Δημότες μας που κληρώθηκαν να παραλάβουν εορταστικά πακέτα με τρόφιμα, χορηγία των Σούπερ- Μάρκετ Α.Β.
    Για άλλη μια χρονιά ευχαριστούμε τα Σούπερ Μάρκετ Βασιλόπουλος για την χορηγία τους αυτή, η οποία συνδράμει στην προσπάθεια μας να στηρίξουμε όλοι μαζί και αυτές τις μέρες των γιορτών τους βρισκόμενους σε κατάσταση φτώχιας κατοίκους του τόπου μας.
    Ευχαριστούμε, επίσης, το αθλητικό σωματείο Αλκαίος Γ.Σ. Μυτιλήνης, το οποίο στην διοργάνωση των αγώνων στίβου που διοργάνωσε το προηγούμενο Σάββατο, είχε την ευαισθησία να πάρει την πρωτοβουλία συλλογής τροφίμων τα οποία και δώρισε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λέσβου. Με την σειρά μας, παραδώσαμε τα τρόφιμα αυτά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Πλωμαρίου, το οποίο είχε αιτηθεί την στήριξη μας.

Η Αντιδήμαρχος, Αναστασία Αντωνέλλη, δήλωσε σχετικά :
«Και αυτά τα Χριστούγεννα,  ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, προσπαθεί να στηρίξει και με την παροχή τροφίμων τους ανθρώπους του τόπου μας που η φτώχια έχει καθηλώσει την ζωή τους, όπως και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Φυσικά δεν ονειροβατούμε. Βεβαίως η φτώχια δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί από τον Δήμο  με το συσσίτιο απόρων και με το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ούτε φυσικά με το επίδομα ΚΕΑ της Κυβέρνησης.  Επιβάλλεται πλέον να καταλάβουν, αυτοί που έχουν υποχρέωση να καταλάβουν,  ότι χρειάζεται να παρθούν μέτρα τέτοια που να εξασφαλίζουν ένα βιοτικό επίπεδο που να μην καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Όσο όμως δεν φαίνεται τέτοια προοπτική εμείς έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να στηριχτούν κατά το δυνατόν οι φτωχοί συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν την ανάγκη μας όλο το χρόνο και όχι μόνο τα Χριστούγεννα. Και  αυτό βεβαίως κάνουμε. Άρα δεν λέμε τι κάνουμε για να πούμε πόσο «καλοί άνθρωποι είμαστε που νοιαζόμαστε για τους άπορους»…… Είναι καθήκον μας να λογοδοτούμε δημόσια για τις πράξεις  ή την απραξία μας.
Πέρα από αυτό, ελπίζουμε και  στην ενεργοποίηση όλων…..Έστω και στο πνεύμα των Χριστουγέννων, έστω και ως πράξη μίμησης….Ίσως έτσι όλοι μαζί  καταφέρουμε  να μην υπάρχουν παιδιά που αντί για παιχνίδια να ζητάνε απ’ τον Άη Βασίλη   φαγητό….… »
 

Μοιράσου το άρθρο!