Κοινωνία

01/11/2017 - 12:30

40 επιταγές σε οικογένειες της Βρίσας από την Παλλεσβιακή Ομ/νδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας

yle="text-align: justify;">Ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις η ερανική προσπάθεια της Παλλεσβιακής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας για την ενίσχυση σεισμόπληκτων στη Λέσβο πού άρχισε λίγο μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017.


Σε αυτή την προσπάθεια συμμετείχαν μια σειρά από παροικιακούς οργανισμούς και ομογενείς μας όπως παρουσιάζονται στον σχετικό κατάλογο.

Η Παλλεσβιακή Ομοσπονδία και η Ερανική Επιτροπή ευχαριστούν θερμά όλους όσοι συνέβαλαν οικονομικά στην ενίσχυση των σεισμοπλήκτων και ιδιαιτέρα εκείνους που συνεργάστηκαν μαζί μας και συνέβαλαν άμεσα στην προσπάθεια αυτή όπως το Ομογενειακό Ταμείο Έκτακτων Αναγκών (ΟΤΕΑ), την Μυτιληνιακή Αδελφότητα Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας, το Σύλλογο Αντισσαίων Σίδνεϊ, τη Διοίκηση Ομοσπονδίας στο Σίδνεϊ και τα μέλη της Ερανικής Επιτροπής, την Bank of Sydney και τη Delphi Bank για τη βοήθεια και την εξυπηρέτησή τους καθώς επίσης και τους συμπάροικους που πλαισίωσαν την ερανική ομάδα της Ομοσπονδίας μας.

Με απόφαση της Ομοσπονδίας ενισχύθηκαν με προσωπικές επιταγές 40 σεισμόπληκτες οικογένειες από την Βρίσα και τα περίχωρα, με 400 ευρώ ($625) η κάθε μία. Η επιλογή έγινε ύστερα από σχετικές εισηγήσεις από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.

Τις επιταγές παρέδωσαν ιδιόχειρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Σπανέλλης, ο ταμίας, Μιλτιάδης Κόντος και η σύζυγός του Πένυ και ο Πήτερ Ψωμάς, πρόεδρος της Μυτιληνιακής Αδελφότητας Σίδνεϊ, παρουσία του προέδρου της Κοινότητας Βρίσας, Ευστρατίου Παράκοιλα.

Τα Μέλη της Ομοσπονδίας και της Αδελφότητας από την Αυστραλία που βρέθηκαν αυτή την περίοδο στην Λέσβο και για την παράδοση των σχετικών επιταγών σε σεισμόπληκτους ανέλαβαν ο καθένας προσωπικά τα δικά τους έξοδα.

Τα υπόλοιπα χρήματα του εράνου που ανέρχονται σε $ 6.806,50 δολάρια θα σταλούν άμεσα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βρισαγωτών Αθήνας–Λέσβου για να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για το πρόγραμμα σίτισης σεισμόπληκτων στο νησί μας.

Διαθέτουμε ονομαστικό κατάλογο όσων ενίσχυσαν οικονομικά τον έρανο της Ομοσπονδίας μας και τους ευχαριστούμε και πάλι θερμά για τη συμβολή τους στη κάλυψη άμεσων αναγκών στις δύσκολες συνθήκες που περνάνε οι πληγέντες συμπατριώτες μας.

Σίδνεϊ 30/10/17

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΕΛΛΗΣ
Πρόεδρος
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΟΝΤΟΣ
Ταμίας

http://neoskosmos.com

Μοιράσου το άρθρο!