Κοινωνία

15/04/2014 - 07:54

Αγγελική Ζήκα: ήρθε στη Μυτιλήνη και νίκησε τον καρκίνο

Γ

ια τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού μίλησε η Αγγελική Ζήκα.

Η τραγουδίστρια την οποία ξαναθυμηθήκαμε μετά τη συμμετοχή της στο «Voice», πέρασε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, διηγούμενη τις δύσκολες στιγμές που έζησε, όταν διεγνώσθη με καρκίνο στο στήθος.

Όλα ξεκίνησαν όπως λέει, όταν «είχα πάει για ποτό με μια φίλη μου και ακούμπησα το στήθος μου με μια ασυνήθιστη κίνηση. Έπιασα ένα γρομπαλάκι και μου κόπηκαν τα πόδια. Είπα πως ο,τι κι αν είναι, εγώ θα το τσακίσω! Και δεν άφησα κανένα περιθώριο πια σε αυτό που μου συνέβη».

Αυτό που σοκάρει ακόμα περισσότερο, είναι ότι το είχε καταλάβει νωρίτερα, αλλά πηγαίνοντας στο γυναικολόγο της, εκείνος της είπε πως δεν έχει τίποτα!

«Ένιωθα μια ενόχληση από τον Νοέμβριο, αλλά είχα πάει στον γυναικολόγο μου, του είχα πει να με κοιτάξει, με ψηλάφησε και μου είπε "είσαι μια χαρά". Και ο καρκίνος υπήρχε από τότε. Και το βρήκα τον Μάρτιο. Γι΄αυτό αν κάποιος έχει μια υπόνοια, ας πάρει και μια δεύτερη γνώμη! Δεν είχα οικογενειακό ιστορικό, απλά το 2000 είχε εμφανιστεί ένας όγκος στο ίδιο στήθος, χωρίς να είναι κακοήθεια, και μου είχαν πει έχε το στο νου σου. Δεν έπινα, δεν κάπνιζα καν! Ο καρκίνος με βρήκε όταν τραγουδούσα στο Αρένα με τον Αντώνη Ρέμο, περνούσα καταπληκτικά, και ήταν το τελευταίο που περίμενα να μου συμβεί».

Τελικά, αφού αφαίρεσε τον όγκο, στη συνέχεια προχώρησε και σε μαστεκτομή του ενός στήθους, ώστε να είναι πιο σίγουρη ότι «καθάρισε» τελείως.

Δίπλα της από την πρώτη στιγμή, είχε την οικογένεια της και φίλους, που στάθηκαν «βράχοι» στη μάχη που έδινε:

«Εισέπραξα τρομερή αγάπη από την οικογένεια και τους φίλους μου. Την ένιωσα στον υπέρτατο βαθμό από τους γύρω μου».

Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι δύσκολες στιγμές, στις οποίες όπως λέει «έσπασε».

Στον αγώνα της, βοήθησε πολύ και η απόδραση της στη Μυτιλήνη, όπου έμεινε για 2,5 περίπου χρόνια, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε ψυχολόγο:

«Ήθελα μια απόδραση τη συγκεκριμένη στιγμή, και μπαίνοντας στο πλοίο, ήξερα πως θα περάσω πολύ ωραία. Το θεώρησα σαν καινούργια αρχή. Μου ανοίχτηκε ένας κλοιός αγάπης, τον οποίο είχα πολλή ανάγκη».

Τέλος καλό όλα καλά όμως για την Αγγελική Ζήκα, η οποία δηλώνει «τυχερή που είχαν έναν ελαφρύ καρκίνο», τονίζοντας πως η ψυχολογία της την βοήθησε πολύ στη μάχη που έδωσε.

Μοιράσου το άρθρο!