Κοινωνία

24/07/2014 - 13:42

Αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς στη Λέσβο

Α

πό τον Οργανισμό «Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου», ανακοινώνεται ότι:

Ο Οργανισμός «Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου» είναι και για την προσεχή σχολική χρονιά 2014- 2015 δικαιούχος του Προγράμματος «Εναρμόνιση στην Οικογενειακή και Επαγγελματική Ζωή». Ως εκ τούτου, οι γονείς που ενδιαφέρονται για την υπαγωγή τους στο Πρόγραμμα πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους από αύριο Πέμπτη 25/7 μέχρι και 4/8/2014 και ώρα 14:00, στην ΕΕΤΑΑ- Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, σε φάκελο στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ “ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ”», διεύθυνση: Μυλλέρου 73-77 Τ.Κ 10436, Αθήνα. Η έγκαιρη υποβολή θα αποδεικνύεται μόνο από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου ή το αποδεικτικό της Εταιρίας ταχυμεταφοράς (courier). Αιτήσεις ή/και δικαιολογητικά που κατατίθενται ή παραλαμβάνονται μετά τις 4/8/2013 δεν λαμβάνονται υπόψη.

                        Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενες και άνεργες μητέρες που έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000 €.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.

Για τους άνδρες, ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις και τα ίδια προσκομιζόμενα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τις μητέρες και επιπλέον η δικαστική απόφαση παραχώρησης της επιμέλειας (όπου απαιτείται).

Οι μητέρες που θα ενταχθούν στην εν λόγω πράξη θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή να είναι Ελληνίδες Ομογενείς ή να είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και να διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

α) Να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή

β) να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ):

- Επιδότηση Νέων Θέσεων Εργασίας (Ν.Θ.Ε.).

- Επιχορήγηση Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ν.Ε.Ε.),

- Προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας

- Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης, ή

γ) να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή

δ) να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης.

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ., ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ: www.eetaa.gr, τα γραφεία του Οργανισμού μας, καθώς επίσης και τους κατά τόπους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

            Η Αίτηση Συμμετοχής των ενδιαφερομένων γυναικών θα ξεκινήσει να διατίθεται ΜΟΝΟ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ στις ιστοσελίδες της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr και www.eetaa1.gr/index1.html), της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr) και του ΕΠΑΝΑΔ (www.epanad.gov.gr) από τις 25/7/2014.

 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Αναστασία Αντωνέλλη δήλωσε σχετικά:

«Αφού καταφέραμε και φέτος να είμαστε δικαιούχοι του εν λόγω προγράμματος, κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ στους γονείς που διαθέτουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής τους στο Πρόγραμμα να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους, μιας και η υπαγωγή τους στο εν λόγω πρόγραμμα θα έχει διπλό όφελος: και εκείνοι θα απαλλαγούν από την εισφορά, αλλά και εμείς θα ενισχυθούμε στην προσπάθειά μας για την λειτουργία όλων των Παιδικών του Δήμου μας, ειδικά μετά την πρόσφατη άδικη περικοπή της επιχορήγησής μας από τον Δήμο.

Θυμίζω ότι στον Δήμο μας δεν έκλεισε κανένας Παιδικός, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα και τούτο οφείλεται ΚΑΙ στο ότι φροντίσαμε να εντάξουμε στο εν λόγω Πρόγραμμα όλους τους Παιδικούς μας. Κάτι που αποδείχθηκε σωτήριο, αφού έτσι μας δόθηκε η δυνατότητα προσλήψεων, έστω και ελάχιστων, με αποτέλεσμα οριακά και με την βοήθεια όλων των εργαζομένων να καταφέρνουμε να λειτουργούμε όλους τους Παιδικούς του Δήμου μας.

Στην αγωνιώδη προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα, προκειμένου να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να κλείσουμε παιδικούς, εφέτος αυξήσαμε κατά 50% τις θέσεις που διαθέσαμε στην ΕΕΤΑΑ. 205 γονείς, απ’ όλη την Λέσβο, μπορούν να γίνουν ωφελούμενοι του προγράμματος και δικαιούχοι εγγραφής κατά προτεραιότητα, στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ λοιπόν όλους τους γονείς εγκαίρως να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους, μιας και εφέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά, εξαρτάται και από εκείνους η συνέχιση της λειτουργίας όλων των Παιδικών του Δήμου μας.»

Μοιράσου το άρθρο!