Κοινωνία

27/06/2017 - 05:48

Αναλυτικός πίνακας: 1.115 τα μη κατοικήσιμα κτίσματα στη Λέσβο - Από σήμερα ξεκίνησε και ο δευτεροβάθμιος έλεγχος

Μ

εγαλώνει ο αριθμός των κτισμάτων που θεωρούνται μη κατοικήσιμα από τον καταστροφικό σεισμό στη Μυτιλήνη. Συγκεκριμένα, 1115 κτίσματα κρίθηκαν μη κατοικήσιμα από τον σεισμό στο νησί κατά τον πρωτοβάθμιο έλεγχο που ολοκληρώθηκε.

 

Από σήμερα ξεκίνησε και ο δευτεροβάθμιος έλεγχος σε πληγείσες περιοχές του νησιού, εκτός από τη Βρίσα, στην οποία πραγματοποιήθηκε, από την πρώτη ημέρα στα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια και δευτεροβάθμιος, παράλληλα με τον πρωτοβάθμιο, έλεγχος.
Σήμερα διενεργήθηκαν δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στις περιοχές Ακράσι, Αμπελικό, Λισβόρι, Πλωμάρι και Σταυρός, στις οποίες καταγράφηκαν επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια, προκειμένου να διευκολυνθεί και το έργο των κατεδαφίσεων.
Το σύνολο των αυτοψιών που διενεργήθηκαν από 13 Ιουνίου έως και 24 Ιουνίου στο νησί από τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των τοπικών φορέων έφτασαν τις 1986.


Ειδικότερα κρίθηκαν κατοικήσιμα 871 κτίσματα και μη κατοικήσιμα 1.115. Από το σύνολο των αυτοψιών, 1.750 αφορούν κατοικίες, από τις οποίες 774 κρίθηκαν κατοικήσιμες και 976 μη κατοικήσιμες. Οι υπόλοιπες αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους, ιερούς ναούς και λοιπά κτίρια και αποθήκες.

 


Τυχόν αιτήσεις που δεν έχουν εξεταστεί, θα εξεταστούν κατά τον δευτεροβάθμιο έλεγχο.
Ακολουθούν αναλυτικά τα στοιχεία με τις αυτοψίες από 13 Ιουνίου έως και 24 Ιουνίου 2017.

(κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση)

Μοιράσου το άρθρο!