Κοινωνία

03/12/2017 - 11:31

Αναστάτωση για το τίποτα.... Στη Μόρια θα πάνε τα σπιτάκια

Μ

έτα από 24 ώρες σεναρίων και μετά την ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου η αλήθεια έλαμψε...

Τα σπιτάκια που ήρθαν χθες είναι για τη Μόρια! Ούτε για "Αχλαδερή" ούτε για "Λεμονού"

Τα τέσσερα αυτά κοντέινερ προορίζονται για το ΚΥΤ της Μόριας και μάλιστα σήμερα το πρωί μετά και τις σχετικές διευκρινίσεις και παρουσία αστυνομίας, μεταφέρθηκαν στο χοτ σποτ Μόριας.
 
Όπως είχε πει πριν λίγες ημέρες στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ ο διοικητής του κέντρου της Μόριας Γιάννης Μπαλμπακάκης γίνεται προσπάθεια μετακίνησης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού στην ηπειρωτική χώρα αλλά και όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση του χώρου στη Μόρια για να προστατευθούν από τις καιρικές συνθήκες οι πρόσφυγες. Συγκεκριμένα λόγω της παρουσίας πολλών ασυνόδευτων ανήλικων που δεν μπορούν να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα λόγω έλλειψης δομών, θα δημιουργηθεί με τα κοντέινερ που μεταφέρθηκαν χθες στο νησί μια πιο προστατευμένη για αυτά τα παιδιά ζώνη στη πάνω πλευρά του κέντρου, στο χώρο του στρατοπέδου.
 
Ο διαχωρισμός αυτός κρίνεται άκρως απαραίτητος αφού η υπάρχουσα δομή για τα ασυνόδευτα είναι σχεδιασμένη για 70 παιδιά και βρίσκονται στο κέντρο 350. Φυσικά αναγνωρίζουν όλοι ότι τα παιδιά δε θα έπρεπε να βρίσκονται καθόλου μέσα στο κέντρο αλλά με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα αφού φαίνεται πως δεν υπάρχει άλλη λύση , θα δημιουργηθεί αυτή η ζώνη.
 
Συμπέρασμα:  Στοπ στις φήμες και οι υπεύθυνοι ας ενημέρωνουν εγκαίρως το Δήμο Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!