Κοινωνία

18/03/2011 - 11:59

Αντιδράσεις από το Εργατικό Κέντρο για τις ΜΚΟ και την Praksis

Το Lesvosnews στις 17/03/2011 ανάρτησε την ακόλουθη είδηση: Ζητούνται Ιατροί και Νοσηλευτές από την Μ.Κ.Ο. Praksis
Σήμερα από το ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου: Aκόμα δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος για τις μπίζνες των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) και επίσημα πλέον η κυβέρνηση, που πριν λίγες μέρες μέσω των υπουργών της, αναγκαζόταν στα κανάλια να καταδικάσει τις ΜΚΟ, έρχεται τώρα και παραδίδει την πρωτοβάθμια υγεία σ’ αυτές.Όπως αναφέρει σχετική διακήρυξη στον ηλεκτρονικό τύπο, η ΜΚΟ Praksis, ζητάει ιατρούς και νοσηλευτές για υλοποίηση προγράμματος Πρωτοβάθμιας ιατρικής Παρέμβασης στη Λέσβο, Σάμο, Χίο και επεξηγεί στην διακήρυξή της τα παρακάτω:« Η Praksis είναι μια ανεξάρτητη μη κυβερνητική οργάνωση, που βασικό στόχο έχει τη δημιουργική εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης».

Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ό, τι η συγκεκριμένη ΜΚΟ Praksis συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας, για να απαλλάξει το κράτος από την ευθύνη που έχει για να παρέχει κεντρικά-καθολικά και δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Χρηματοδοτείται δε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο, άρα δεν είναι μη κυβερνητική, είναι κυβερνητική και αναλαμβάνει αποστολή από την κυβέρνηση με χρήματα της Ε.Ε.

Τέτοιου είδους οργανώσεις ξεκινούν πανελλαδικά με άθλια αμοιβόμενους γιατρούς και νοσηλευτές, με προγράμματα, που nπαρέχουν ελάχιστες υπηρεσίες υγείας σε εξαθλιωμένους. Ίσα-ίσα να μην πεθάνουν και λειτουργούν σαν εργαλεία της κυβέρνησης και της Ε.Ε., ώστε να αμβλύνουν την αναγκαιότητα διεκδίκησης και πάλης για την ικανοποίηση όλων των αναγκών των λαϊκών οικογενειών.

Καλούμε όλους του Μαζικούς Φορείς του Β.Α. Αιγαίου νaαντιδράσουμε στην παραπέρα υποβάθμιση της Δημόσιας, Δωρεάν Υγείας και Πρόνοιας. Να μη δεχθούμε τέτοιου είδους παροχές και οργανώσεις, που με το αζημίωτο βάζουν πλάτη, για να περάσουν στα μαλακά οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και Ε.Ε.

Να παλέψουμε για:

- Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών, οι εισφορές για το κλάδο υγείας. Κανείς ανασφάλιστος, άνεργος και τα μέλη της οικογένειας του, χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμιά προϋπόθεση.

- Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση.

- Να κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια στην υγεία, στο φάρμακο, στη βιοϊατρική τεχνολογία.

- Δημιουργία κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής και διάθεσης φαρμάκου και βιοϊατρικής τεχνολογίας.

- Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με πλήρη χρηματοδότηση.

- Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που να καλύπτουν τις ανάγκες των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Μοιράσου το άρθρο!