Κοινωνία

17/03/2011 - 15:18

Απίστευτη Ελλάδα: Είχε απολυθεί από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης για το "σκάνδαλο με το οξυγόνο" και τώρα ζητά αποζημίωση!!!

Είναι να μην τρελαθείς; Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΕΜΠΡΟΣ" δείχνει σε τι κόσμο ζούμε.

Γράφει : Γιακουμή Πέλλη / εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ"

Μπορεί κανείς να μη γνωρίζει πότε θα φθάσει στις δικαστικές αίθουσες η πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου προμήθειας οξυγόνου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, σε σήριαλ με πολλές συνέχειες όμως εξελίσσεται η διεκδίκηση… αποζημίωσης από τον υπάλληλο, ο οποίος είχε απολυθεί - αφού και ο ίδιος είχε αναλάβει μέρος ευθύνης για συμμετοχή του στο σκάνδαλο και μάλιστα είχε προφυλακιστεί για το λόγο αυτό - και σήμερα ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει και τα ρέστα. «Πατώντας» σε απόφαση του Δευτεροβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου που τον είχε δικαιώσει, ακυρώνοντας για τυπικούς λόγους την απόφαση απόλυσής του, ο υπάλληλος έχει καταθέσει και αγωγή διεκδικώντας μισθούς δυο χρόνων για το διάστημα απόλυσής του. Η αγωγή επρόκειτο να δικαστεί χθες και αναβλήθηκε για τον Ιούνιο.

Με ένα νομικό τέχνασμα, η πλευρά του υπαλλήλου κατάφερε να «πιάσει στον ύπνο» την ΥΠΕ και τώρα να διεκδικεί και αποζημίωση για το διάστημα που έμεινε χωρίς δουλειά. Στην απόφαση του Πρωτοβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου τής ΥΠΕ - πριν από δυο χρόνια - για την απόλυση του υπαλλήλου του Νοσοκομείου, δεν αναγραφόταν το όνομα ενός μέλους του συμβουλίου που απουσίαζε και είχε αναπληρωθεί από άλλο. Το καθαρά τυπικό αυτό γεγονός έδωσε «πάτημα» στον υπάλληλο να διεκδικήσει την ακύρωση της απόφαση απόλυσής του. Όπως και έγινε. Μετά από προσφυγή του στο Δευτεροβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Εσωτερικών δικαιώθηκε ο υπάλληλος, αφού η απόφαση απόλυσής του κρίθηκε άκυρη. Η ακυρωτική απόφαση του Δευτεροβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Εσωτερικών είχε εκδοθεί το Δεκέμβριο του 2008. Το Δευτεροβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο παρέπεμψε ξανά το θέμα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της 2ης ΥΠΕ για επανεξέταση, το οποίο συγκλήθηκε τελικά… δυο χρόνια μετά (!) και συγκεκριμένα αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου. Και πάλι όμως δημιουργήθηκαν προβλήματα. Η πλευρά του υπαλλήλου ζήτησε αναβολή επικαλούμενη λόγους κωλύματος του δικηγόρου να παραστεί. Το Νοσοκομείο πίεσε το Υπηρεσιακό συμβούλιο να μην κάνει δεκτή την πρόταση αναβολής επειδή για λίγες ημέρες μετά (στις 15 του περασμένου Δεκεμβρίου) είχε οριστεί η εκδίκαση της αγωγής του υπαλλήλου, που διεκδικεί αποζημίωση ύψους 17.937,12 ευρώ για το χρόνο που βρισκόταν σε αργία. Το αίτημα για αναβολή τελικά έγινε δεκτό. Στο μεταξύ, ωστόσο, οι απεργίες του Δικηγορικού Συλλόγου έγιναν αιτία ούτως ή άλλως ν’ αναβληθεί και η εκδίκαση της αγωγής, η οποία είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί χθες.

Η χθεσινή εξέλιξη Χθες, όμως, δόθηκε νέα αναβολή στην εκδίκαση της αγωγής, καθώς το Νοσοκομείο κατέθεσε προσεπίκληση στην 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, ζητώντας να καταβάλει η ΥΠΕ το ποσό της αποζημίωσης - σε περίπτωση που ο υπάλληλος δικαιωθεί - ως υπεύθυνη για το θέμα που δημιουργήθηκε. Μετά την εξέλιξη αυτή, η εκδίκαση της αγωγής αναβλήθηκε για τις 22 Ιουνίου. Στο μεταξύ, νέα απόφαση του Πρωτοβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου τής 2ης ΥΠΕ, που έγινε γνωστή αυτές τις ημέρες και αναμένεται να σταλεί και γραπτώς στις ενδιαφερόμενες πλευρές… απολύει και πάλι το συγκεκριμένο υπάλληλο. Ο δικηγόρος του, κ. Γιώργος Λάγος, όπως δήλωσε στο «Ε», είναι έτοιμος μόλις πάρει στα χέρια του την απόφαση να προσφύγει και πάλι στο Δευτεροβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, προκείμενου να ζητήσει την ακύρωσή της.

Μοιράσου το άρθρο!