Κοινωνία

28/04/2016 - 08:38

Αποσυμφόρηση της Μόριας μετά τα επεισόδια

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού θα συνεδριάσει στις 10 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής.

 
Στο μεταξύ, 159 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέσβο και τη Χίο επρόκειτο να μεταφερθούν στη Λέρο, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα hotspots των δυο νησιών, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι.
 
Ωστόσο από τη Χίο τελικά αναχώρησαν 39 άνθρωποι και όχι 200, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, καθώς «αλληλέγγυοι» καλούσαν τους πρόσφυγες να αποβιβασθούν από το πλοίο, γιατί -όπως υποστήριζαν- αυτό θα τους μετέφερε στην Τουρκία. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι δυο αλληλέγγυοι έχουν ήδη συλληφθεί και σήμερα το πρωί οδηγούνται στον Εισαγγελέα.
 
Τελικά οι 161 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην πόλη της Χίου και όχι στο hotspot, αφού οι κάτοικοι του γειτονικού χωριού Χαλκειός έκλεισαν το δρόμο διαμαρτυρόμενοι για τη σχεδιαζόμενη αύξηση της χωρητικότητας του Κέντρου και συνολικά για την παρουσία του Κέντρου και των ίδιων των προσφύγων και των μεταναστών στην περιοχή.

Μοιράσου το άρθρο!