Κοινωνία

06/03/2018 - 15:08

Αυτές είναι οι πολυσυζητημένες υποθέσεις που οδηγούνται σε αναβολή εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων της Μυτιλήνης

Τ

ην αναβολή δυο πολυσυζητημένων πρωτόδικων αποφάσεων που επρόκειτο σήμερα να δικασθούν κατ’ έφεση στο τριμελές Εφετείο πλημμελημάτων βορείου Αιγαίου είχε η συνεχιζόμενη από χθες Δευτέρα 5 Μαρτίου και μέχρι και την Παρασκευή 9 Μαρτίου αποχή των δικηγόρων της Μυτιλήνης από τα καθήκοντα τους. Οι δικηγόροι απέχουν διεκδικώντας τη χρήση της γειτονικής στο Πρωτοδικείο αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ως αίθουσα ακροατηρίου του Εφετείου βορείου Αιγαίου.


Σήμερα αναβλήθηκε για τις 5 του ερχόμενου Ιουνίου δίκη δυο γιατρών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης οι οποίοι έχουν καταδικασθεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δυο ετών ο καθένας με αναστολή, για τον θάνατο της 80χρονης Ευτυχίας Αναστασιάς. Ο θάνατος της ηλικιωμένης γυναίκας είχε συμβεί  στις 3 Νοεμβρίου του 2011 ένα περίπου μήνα μετά από εγχείριση ρωγμώδους κατάγματος στο ισχίο. Όπως αποδείχθηκε στη διάρκεια της δίκης είχαν χειρουργήσει λάθος πόδι!


Επίσης σήμερα αναβλήθηκε για τις 9 του ερχόμενου Οκτωβρίου η κατ’ έφεση δίκη επιχειρηματία κυλικείου Γυμνασίου της Μυτιλήνης  Ο κυλικειάρχης είχε καταδικασθεί πρωτόδικα σε δύο χρόνια φυλάκιση «για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου νεότερου των 15 ετών», δικαιώνοντας τρία ανήλικα κορίτσια, που όταν έπεσαν θύματα παρενόχλησης το 2012 ήταν μόλις 12 και 14 ετών.


Τα βλέμματα όλων στρέφονται στη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης όταν και στο τριμελές εφετείο βορείου Αιγαίου (κακουργημάτων) έχει προγραμματισθεί η εκδίκαση σε πρώτο βαθμό, ενός εκ των σκανδάλων της υπό εκκαθάριση πλέον Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου. Συγκεκριμένα δικάζονται για απιστία, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστιοκής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου, υπάλληλοι και δανειολήπτες. Η συγκεκριμένη υπόθεση (γιατί υπάρχουν και άλλες σχετικές) αφορά σύμφωνα με το κατηγορητήριο πράξεις του 2004 – 2005. Η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης «σέρνεται» αφού η εκδίκαση της έχει αναβληθεί και άλλες φορές στο παρελθόν.

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

----------

 

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΥΡΑΠΕΖΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!