Κοινωνία

30/10/2017 - 05:38

Αυξάνονται οι απεργοί πείνας στην πλατεία Σαπφούς - Έκκληση για βοήθεια

trong>Συντονισμός Λέσβου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

 

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι πρόσφυγες που συμπληρώνουν 10 ημέρες στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης. Χθες Κυριακή στους τέσσερις πρώτους απεργούς πείνας προστέθηκαν άλλοι δύο, ο ένας εξ αυτών ξεκίνησε και απεργία δίψας. Οι πρώτοι απεργοί πείνας είναι οι  Reza Haidari, Armin Henareh, Shirzad Ahmadian, Hsam Shaerihsari. Οι νέοι απεργοί πείνας είναι οι  Eskenderi Ardishir και Mazid Poursharif, ο τελευταίος μαζί με την απεργία πείνας ξεκίνησε και απεργία δίψας.  Σε ανακοίνωση τους οι πρόσφυγες έχουν δώσει προθεσμία τεσσάρων ημέρων στην κρατικές αρχές να ικανοποιήσουν τα αιτήματα τους. Αν αυτό δεν συμβεί θα ξεκινήσουν απεργία πείνας και οι γυναίκες που βρίσκονται στην πλατεία Σαπφούς.

Ο αγώνας τους που διεξάγεται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες δείχνει την απόγνωση τους, για τις συνθήκες διαβιωσης στην Μόρια αλλά και την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τον αγώνα για ζωή και ελευθερία ως την πλήρη δικαίωση τους.

Ο αγώνας των προσφύγων της πλατείας Σαπφούς, που διεκδικούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την ηπειρωτική Ευρώπη και να τους αναγνωριστεί το καθεστώτος του πρόσφυγα, συναντά το  αίτημα των κατοίκων της Λέσβου να κλείσει το κολαστήριο της Μόριας, να πάψει η Λέσβος να είναι μια τεράστια φυλακή, να καταργηθεί η απάνθρωπη συμφωνία Ευρωπαικής Ένωσης – Τουρκίας και να ανατραπούν οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές που εφαρμόζουν η Ε.Ε. και η Ελληνικές κυβερνήσεις.

 

---------------

Ο Συντονισμός για το Προσφυγικό Μεταναστευτικό στη Λέσβο κάνει έκκληση για βοήθεια. Αυτή την ώρα οι πρόσφυγες που διαμένουν στη πλατεία Σαπφούς εξαρτώνται από τη βοήθεια των οργανώσεων/συλλογικοτήτων και των απλών πολιτών που προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.


Υπάρχει άμεση ανάγκη για τα παρακάτω είδη:


νερά, χυμοί, ζάχαρη, τσάι σε φακελάκια, καφές, γάλα βρεφικό, γάλα μακράς διαρκείας (όχι γάλα συμπυκνωμένο), φρυγανιές, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτί υγείας, φρουτόκρεμες και παιδικές κρέμες, μπισκότα, χλωρίνη, σακούλες απορριμμάτων, βραστήρες, σλιπινγκ μπανγκ, κουβέρτες, σκουφιά κασκόλ και γάντια, ηλεκτρολύτες και βιταμίνες καθώς και είδη φαρμακείου πρώτης ανάγκης.


Δευτερευόντος χρειάζονται φρούτα, πλαστικά μαχαιροπίρουνα και κουτάλια, ποτήρια μίας χρήσεως και χαρτί κουζίνας. Μικρές πετσέτες, σαπούνια και σαμπουάν, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες.


Ρουχισμός

Όσον αφορά τις ανάγκες ένδυσης - ιδιαίτερα χειμερινού τύπου - υπάρχει και θα υπάρχει ανάγκη κατά τη διάρκεια όλων των ημερών


Παρακαλούμε δώστε προτεραιότητα σε:

Ανδρικά παπούτσια 39-43

Γυναικεία παπούτσια 36-40

Γυναικεία και ανδρικά παντελόνια και εσώρουχα

Σακάκια ανδρικά (μικρά και μεσαία μεγέθη)

Παιδικά παλτά

Παντελόνια 4-17 ετών

Κάλτσες και εσώρουχα όλων των ηλικιών


Κάνουμε επίσης έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει με τον καθαρισμό και το στέγνωμα ρουχισμού και σκεπασμάτων.


Όλα τα πράγματα θα μαζεύονται στην Εργατική Λέσχη Λέσβου(Πιττακού 15) και η επικοινωνία θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τα παρακάτω τηλέφωνα: 6970998829, 6996937018




 

Μυτιλήνη 30 Οκτωβρίου 2017

Μοιράσου το άρθρο!