Κοινωνία

04/10/2014 - 07:49

Caravan Project - Από 15 Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη

style="text-align: justify;">Τα εγκαίνια της δράσης του προγραμματίζει το CaravanProjectγια αυτή την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, στις 18.00, στη Δημοτική Ακτή Τσαμάκια, στη Μυτιλήνη.

Η έναρξη του Caravan Project στη Μυτιλήνη σηματοδοτείται από το άνοιγμα στο κοινό της πολυμεσικής έκθεσης «Ένας Άλλος Κόσμος Είναι Εδώ», που έχει στηθεί στη μία εκ των δύο μογγολικών σκηνών yurt, όπου θα παρουσιαστούν οι ανθρώπινες ιστορίες που έχει συλλέξει, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τα τρία προηγούμενα χρόνια, κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού του στην Ελλάδα.

Στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια προβολή στην πλαζ, του ντοκιμαντέρ του Caravan Project «Τυφλός Ψαράς», που καταγράφει την ιστορία  του Χιώτη Γιάννη Κουκούμιαλου, που όντας τυφλός και χωρίς χέρι, ψαρεύει στη θάλασσα τα τελευταία 70 χρόνια της ζωής του. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς και τα μέλη της ομάδας του Caravan Project και αμέσως μετά μουσική εκδήλωση και μικρός μπουφές νομαδικής κουζίνας, ενώ τα γαλακτομικά προϊόντα Βασίλας θα προσφέρουν λαδοτύρι. Η εκδήλωση, όπως και όλες οι δράσεις, είναι ανοιχτές στο κοινό, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Τη δράση του Caravan Project στη Μυτιλήνη έχει αγκαλιάσει με θέρμη ο Δήμος Λέσβου και ιδιαίτερα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κωνσταντίνος Αστυρακάκης, στηρίζοντας ενεργά το εγχείρημα της ομάδας να καταγράψει τις ανείπωτες ιστορίες των καθημερινών ανθρώπων και να μεταδώσει σε μαθητές και ενήλικες το όραμά του για τη διάσωση της προφορικής ιστορίας του τόπου μας.

Για τον 1 μήνα όπου θα παραμείνει το Caravan Project στη Μυτιλήνη, οι κάτοικοι του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα «Εργαστήρια Ιστοριών», μια ανοιχτή εκπαιδευτική δράση, στην οποία οι συμμετέχοντες θα συν-δημιουργήσουν μαζί με την ομάδα του Caravan Project, με στόχο να διασώσουν τις ιστορίες που κινδυνεύουν να χαθούν. Στα εργαστήρια, που κυρίως έχουν βιωματικό χαρακτήρα, κομβικές θεματικές αποτελούν η δημιουργική γραφή, η ζωντανή και η αυτοβιογραφική αφήγηση, η σχέση της φωτογραφίας με το λόγο και το ντοκιμαντέρ.

Παράλληλα, τα πρωινά το Caravan Project υποδέχεται μαθητές από τα σχολεία της Λέσβου για να συμμετάσχουν σε μια σειρά από διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Όλες οι ιστορίες που θα συλλέξει το Caravan Project από τα εργαστήρια θα αναρτηθούν, μαζί με τις υπάρχουσες ιστορίες από τη μέχρι τώρα πορεία του, σε μια ζωντανή ψηφιακή πλατφόρμα ιστοριών στο www.caravanproject.org, μια πολιτισμική εστία αφιερωμένη στην ποικιλομορφία  της ανθρώπινης ιδιοσυστασίας και στην επανεκτίμηση των ιστοριών ως κοιτάσματα πολιτισμού, μνήμης και πολύτιμης γνώσης.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με το Caravan Project στέλνοντας e-mail στο hello@caravanproject.org

Ώρες λειτουργίας έκθεσης

Δευτέρα έως Παρασκευή 17: 30 - 21:00

Σάββατο & Κυριακή : 10: 30 - 15:00 & 17:00 - 21:00


 

Περισσότερες πληροφορίες

www.caravanproject.org
 
Διαβάστε εδώ την πρώτη δημοσίευση του Lesvosnews.net 15/6/2014
 

Μοιράσου το άρθρο!