Κοινωνία

07/04/2017 - 06:52

Διανομή τροφίμων στους ωφελουμένους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λέσβου

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλη, κάνει γνωστά τα εξής:

    Ενημερώνουμε τους ωφελουμένους του Κοινωνικού  Παντοπωλείου Δήμου Λέσβου- και μόνον αυτούς-, που είναι κάτοχοι της ανανεωμένης κάρτας μέλους, ότι από αύριο Παρασκευή 7 Απριλίου έως και την Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου 2017, μπορούν με την κάρτα μέλους και την ταυτότητα τους, να παραλαμβάνουν πακέτα με τρόφιμα. Στο γνωστό σημείο λειτουργίας του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου: Αγίας Ειρήνης 10, στη Μυτιλήνη. Τα πακέτα περιλαμβάνουν: γάλατα, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, ζάχαρη, λάδι, ντοματοχυμούς, σαμπουάν, αφρόλουτρο, οδοντόκρεμα- οδοντόβρουτσα, σαπούνια, υγρό πιάτων και καθαριστικό πατωμάτων.

    Επίσης, συνεχίζοντας την συνεργασία μας με τα Α.Β Βασιλόπουλος, μετά από κλήρωση 44 ωφελούμενοι του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου- οι οποίοι και έχουν ειδοποιηθεί-,  θα παραλάβουν πακέτα με τρόφιμα από τα καταστήματα της εταιρείας από Μ. Δευτέρα μέχρι και Μ. Τετάρτη.
Συνολικά, θα διανεμηθούν 400 πακέτα στους ωφελούμενους του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου.
    Τονίζουμε ότι οι προμήθειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λέσβου, οφείλονται στην έμπρακτη διάθεση στήριξης των ίδιων των Δημοτών μας και φορέων. Άλλωστε είναι γνωστό ότι, ο Δήμος δεν κάνει κοινωνική πολιτική με τα χρήματα των Δημοτών- τα οποία και αξιοποιεί για ενίσχυση των υποδομών πρόνοιας-, αλλά πρωτίστως με την ενεργοποίηση του, προς ανεύρεση και αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χορηγιών. Θυμίζουμε ότι είναι σε εξέλιξη από εμάς, ο διαγωνισμός προμήθειας τροφίμων και ειδών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΤΕΒΑ που είμαστε δικαιούχοι, συνολικού προϋπολογισμού 1.110.000 ευρώ περίπου, προκειμένου οι ωφελούμενοι μας του προγράμματος αυτού να έχουν μια ουσιαστικότερη και τακτικότερη στήριξη, αφού ως γνωστόν οι μέχρι τώρα διανομές που κάναμε δεν ήταν ικανές να προσφέρουν λύση στις ανάγκες των ωφελουμένων, μιας και οι προμήθειες μας προέρχονταν από τις διαθέσιμες του Υπουργείου Πρόνοιας.
Εκ μέρους μας, ένα Μεγάλο Ευχαριστώ για τις χορηγίες τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας: Στα Α.Β Βασιλόπουλος, στο Τεκτονικό Ίδρυμα Ελλάδος, στον Σύλλογο Γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου και σε όλους τους ανώνυμους και επώνυμους πολίτες του τόπου μας.



 

Μοιράσου το άρθρο!