Κοινωνία

22/07/2014 - 21:04

Δικαίωση Γιάννη Παπούκα.... 8 χρόνια μετά!

style="text-align: justify;">Αθώος κρίθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Αιγαίου ο γνωστός ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού της Μυτιλήνης Γιάννης Παπούκας, που κατηγορείτο για γνωστή υπόθεση εκβιασμού που είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία τα προηγούμενα χρόνια.
 
Πρωτόδικα ο Γιάννης Παπούκας είχε καταδικασθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε έξι χρόνια κάθειρξης για το αδίκημα του εκβιασμού κατά συρροή και σε οκτώ μήνες συνολικά για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Ο Γιάννης Παπούκας είχε συλληφθεί το Σεπτέμβριο του 2006 κατηγορούμενος ότι είχε παραλάβει 10.000 ευρώ από τον επιχειρηματία και τότε πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λέσβου τής Ν.Δ., Στρατή Γόμο, για να σταματήσει τις φραστικές επιθέσεις μέσω του ραδιοφώνου εναντίον του ίδιου και της συζύγου του.
Ο δικηγόρος του Γιάννη Παπούκα, γνωστός δικηγόρος της Μυτιλήνης Γιάννης Πετρέλλης, σε δήλωσή του χθες επεσήμανε: «Η ομόφωνη αθωωτική απόφαση του πενταμελούς Εφετείο Κακουργημάτων του Βορείου Αιγαίου για τον Ιωάννη Πακούκα σήμανε και το τέλος της οκτάχρονης δικαστικής ταλαιπωρίας του εντολέα μου.
 
Οι αντιφάσεις των μαρτυρικών καταθέσεων κατηγορίας και οι ανεπάρκειες της αστυνομικής προανάκρισης κατέδειξαν την αναντιστοιχία των κατηγοριών με τα πραγματικά γεγονότα. Απεκαλύφθη έτσι ότι επρόκειτο περί μιας σκευωρίας και σκηνοθετημένης κατηγορίας, όπως είπε και η εισαγγελική έδρα. Παρά το άδικο της πρωτόδικης απόφασης» - κατέληξε ο κ. Πετρέλλης - «ο πελάτης μου είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και ως εκ τούτου αισθάνεται ικανοποιημένος».
 
πηγη: εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!