Κοινωνία

04/10/2011 - 19:52

Δημιουργικό Σαββατοκύριακο για τους Προσκόπους Μυτιλήνης

Ένα όμορφο δημιουργικό Σαββατοκύριακο πέρασαν οι Ανιχνευτές της Λέσβου στην Εστία του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης και στην Εστία της 2ης Κοινότητας Ανιχνευτών Μυτιλήνης στη Φυκιότρυπα στη διάρκεια της 2ης Σύναξης των Ανιχνευτών.

Από νωρίς το Σαββάτο στο φάρο, ξεκίνησε η μύηση των νέων Ανιχνευτών στην ομορφιά της Ανιχνευτικής ζωής, στο πώς λειτουργούν οι Κοινότητες. Ακολούθησαν μια δράση επαγγελματικού προσανατολισμού με την αρχιτεκτόνισσα Ιωάννα Βαλίνα και η παρακολούθηση των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στίβου στους οποίους συμμετείχε και η Ανιχνευτρια της 6ης Κοινότητας της Μήθυμνας Άννα Λογγίου.

Η βραδιά έκλεισε με την καθιερωμένη στις συνάξεις των Ανιχνευτών «Γιουβετσιάδα» και μπόλικη συζήτηση για τον Κλάδο των Ανιχνευτών ως αργά το βράδυ.

Την Κυριακή οι Ανιχνευτές «συνάντησαν» το Θεό στην υπόγεια εκκλησιά της Παναγιάς της Γαλατούσας στο κάτω κάστρο της Μυτιλήνης ενώ συναντήθηκαν και με μια παρέα κουτάβια λίγων ημερών ζωής που κάποιος ασυνείδητος είχε πετάξει εκεί. Ειδοποίησαν το φιλοζωικό σύλλογο «Κιβωτός» στον οποίο τα παρέδωσαν και ήδη προσπαθούν και αυτοί ώστε τα τέσσερα κουτάβια να υιοθετηθούν.

Λίγο πριν το μεσημέρι βοήθησαν στη λειτουργία των άλλων τμημάτων δηλαδή των Αγελών Λυκοπούλων και των Προσκοπικών Ομάδων ενώ η Σύναξη έκλεισε με τον προγραμματισμό δράσεων το επόμενο τρίμηνο, μέχρι και τα Φώτα.

Μοιράσου το άρθρο!