Κοινωνία

06/06/2017 - 15:36

Δημιουργώντας γέφυρες

H

Κίνηση Πολιτών  ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ και  οι ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ (ART BRIDGES)  οργάνωσαν την Παρασκευή 2 Ιουνίου,  εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή της Γέρας με την ομάδα μαθητών του μουσικού εκπαιδευτικού προγράμματος και δημιουργικής πλατφόρμας ART .

Οι Μαθητές από Αφγανιστάν, Ερυθραία, Συρία, Ιράκ ,Κονγκό, Ζιμπάμπουε,  διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Καρά Τεπέ και Ιλιαχτίδα

Το πρόγραμμα που αφορούσε στους μαθητές εξελίχθηκε στο εργαστήριο κεραμικής ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ στον Πλακάδο . Μετά την ξενάγηση στο χώρο πραγματοποιήθηκε εργαστήρι μουσικής στο χώρο της έκθεσης όπου γονείς και παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν το μουσικό μάθημα ανάμεσα σε κεραμικές δημιουργίες. Την εκπαίδευση και την παρουσίαση έκανε η μουσικός και συντονίστρια της ΑRT María Francisca Rocca καθως και η ιδρύτριά της Αngela Ma.Arbeláez.

H Arbeláez τόνισε το σημαντικό ρόλο της κοινωνικής ένταξης μέσω της εκπαίδευσης και ανταλλαγής πολιτιστικών εμπειριών.  

Αμέσως μετά  τα παιδιά κατασκεύασαν αντικείμενα με πηλό σε εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης. Οι δημιουργίες τους είχαν αναφορές στους πολιτισμούς από τους οποίους προέρχονται. Την επιμέλεια του μαθήματος είχαν οι κεραμίστες Θεοφάνης Τάκος και Μαγδαληνή Βασίλα. Παράλληλα οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μουσείο ελαιοτριβείο Βρανά   συνοδευόμενοι από την Χριστίνα  Χατζιδάκη από την ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ.

 Αργότερα ακολούθησε γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα για μαθητές και γονείς.   Προσκαλεσμένη στην εκδρομή ήταν  ομάδα εθελοντών  από την  HELP International οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τiς  δράσεις   της  ΑRT.

Η Συνύπαρξη και η  ART Bridges   εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους  στον κεραμίστα Φάνη Τάκο που φιλοξένησε τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους στο εργαστήρι του και την κεραμίστρια Μάγδα Βασίλα για τη βοήθεια, καθώς και το προσωπικό του Μουσείου Βρανά για την ξενάγηση. Και φυσικά ευχαριστούν θερμά τα προσφυγόπουλα-μαθητές  που παρακολουθούν τα μαθήματα μουσικής  στον Καρατεπέ , στα πλαίσια του Προγράμματος "Mουσική το Κλειδί της Αρμονίας" της  μ.κ.ο  ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ ( Angels Relief Team)

Μοιράσου το άρθρο!